Teknobaz Rotating Header Image

Yasaklı Wikipedia Sitesine GiriÅŸ Yapmanın En Basit Yolu (VPN’siz)

Ä°nternetin bağımsız bilgi deposu, ansiklopedisi Wikipedia‘ya  (Vikipedi) Türkiye’den giriÅŸ yapmak geçtiÄŸimiz günlerde (29 Nisan 2017) yasaklanmıştı. Yasaklanma sebebini haber sitelerinden okumuÅŸsunuzdur.

Bizim derdimimiz Wikipedia‘ya girmek…Yasaklanmasına sebep olan bir iki yazıyı deÄŸil, geri kalan o milyon maddelik yazılara ulaÅŸmak ve okumak için…Yasaklı Wikipedia‘ya giriÅŸ için daha önce bir yazı yazmıştık. bknz.Wikipedia GiriÅŸ.

Ama daha basir bir yolu varmış valla…Webrazzi sitesinden Fırat Demirel‘den öğrendik ki Wikipedia’ya girmenin daha basit bir yolu varmış.

Giriş yapmanın basit yolları

Aşağıdaki linkler aracılığı ile hiç uğraşmadan yasaklanan Vikipedia (Wikipedia) sitesine girebilirsiniz.

  1. www.0wikipedia.org
  2. www.wikipedia.kim
  3. Wikizero.org
  4. Chrome Eklentisi ile Wikipedia sitesine tek tıkla girebilirsiniz. Wikipedia Giriş Eklentisi

Chrome eklentisi ile Tek Tıkta Wikipedia sitesine giriş yapabilirYapmanız gereken wikipedia.org adresinin başına 0 (sıfır) rakamını yazmak ve enter tuşuna basmak.

Diğer site için adres satırına .org yerine .kim yazmak.

Wikipedia orjinal sitesi ana ekranı karşınıza gelecektir. Arama kutucuğuna istediğiniz kelimeyi yazıp aratabilirsiniz.

Bir sitede mevcut Wikipedia linkine tıkladığınızda açmak için

Linki açıp linkin en başına 0 (sıfır) rakamını koymanı yeterli olacaktır.

ÖrneÄŸin Teknobaz’ın ÅŸu yazısında Wikipedia’ya link vermiÅŸiz. O linke tıkladığınızda site yasaklamadan dolayı açılmayacaktır. TelaÅŸa gerek yok. Linkte Wikipedia yazısının önüne sıfır yazdığınızda site açılacaktır. Yasak masak kalmadı…

Webrazzi yazısında ÅŸu ÅŸekilde açıklamış…

0wikipedia.org, Wikipedia içeriklerinin tamamını tıpkı resmi sitesinde olduğu gibi görüntülemenizi sağlayan bir adres. Dolayısıyla erişim sorunu yaşadığınız herhangi bir Wikipedia bağlantısının başına ‘0’ ekleyerek de Wikipedia’nın geniş bilgi havuzuna VPN’siz erişebiliyorsunuz.

Yasaklı Vikipedi sitesi nasıl görünüyor?

Vikipedi sitesine girince yasaklı olduÄŸunu, yüzümüze vurmak için amblemin üzerine siyah ÅŸerit çizmiÅŸler…Ekran görüntüsü ÅŸu şekilde..

Wikipedia sitesi karalar bağlamış. Ama siteyi bütün özellikleri ile kullanabiliyorsunuz.

 

 

Webrazzi’de Oku

Webrazzi’nin konuyu anlattığı yazıyı buradan okuyabilirsiniz. 0wikipedia: Wikipedia’ya girmenin alternatif yolu

Yasaklamalı mı yasaklamamalı mı?

Wikipedia (Vikipedi) sitesine giriÅŸ için ÅŸu andan itibaren yasak kalkmış oluyor. Ä°ÅŸ sıfır rakamına kalmış. Tabi yasal merciler burayı da yasaklamazsa. Ama yasaklarlarsa o zamanda 1 (bir) rakamını site linkinin önüne getirip bir site daha açarlar her halde…Bu iÅŸ sonsuza kadar gider…Yasaklamamalı…

Zaten yasaklama yaparak kötü bir reklam yapıyorsunuz, millet yasaklanmasına neden olan yazıları daha çok merak edip okuyası geliyor. Uluslararası mecrada da Türkiye’nin kötü reklamı yapılıyor. Daha çok kimsenin o kötü yazıdan haberi oluyor.

Ayrıca yasaklama olmasaydı, ben ve benim gibi bir çok kiÅŸi oturup bu tür yazılar yazmaz, güneÅŸli havada gezer tozardık veya Wikipedia’dan bir makale açar okurduk…

Yasaksız Wikipedia internet sitelerine birer link de biz verelim; 0Wikipedia.org  www.wikipedia.kim

7 Yorum

  1. […] Yasaklı Wikipedia‘ya giriÅŸin daha çok kolay bir yolunu öğrendim. PaylaÅŸmak istiyorum. Ä°ÅŸinizi daha çok kolaylaÅŸtıracaktır. Yasaklı Wikipedia Sitesine GiriÅŸ Yapmanın En Basit Yolu (VPN’siz) […]

  2. sınırsız net says:

    Tşekkürler. Gerçekten çalışıyor ve güzel bir yöntem.

  3. hashgesh says:

    Linkteki Chrome eklentisi ile basit bir ÅŸekilde girilebilir.
    https://chrome.google.com/webstore/detail/wiki-zero/ejfapomkofdjdeehionmdndanabcpccm

  4. SERKAN says:

    Ahmaklık aptallık başka hiçbir şey değil bu. Bilgiye ihtiyaç duyduğumuz anda en net ve en doğru ve de en yalın şekli ile bulduğumuz bir siteyi neden kendi basiretsizliği nedeniyle engeller ki insan!?

    “Zaten yasaklama yaparak kötü bir reklam yapıyorsunuz, millet yasaklanmasına neden olan yazıları daha çok merak edip okuyası geliyor”

    …bilgiye ulaÅŸmanızı istemiyorlar, bilgiyi kullanmanızı istemiyorlar

    Wikipedia ya çok teşekkür ederim gerçekten insanlık için yapılabilecek en güzel buluşu yaptıkları için ve sizlere de teşekkürler insanlara oraya ulaşmaya vesile olduğunuz için.

  5. Mutlu says:

    SaÄŸolun çok ama çok iÅŸime yaradı 😉

  6. Ahmet says:

    Valla çok tsk helal olsun ☆☆☆☆☆☆☆

  7. Nurr says:

    Hayy Allah razı olsun chroma uzantıyı ekledim direk.