Teknobaz Rotating Header Image

Google Ä°le “Ãœnlü KiÅŸilerin Boyu Kaç?” Öğren

Google arama motoru ama, iÅŸi ilerletmiÅŸ basit bazı kelimeleri yazdığınızda sizi site linkleri göstermek yerine direk sonucu veriyor. Mesela “Hava Durumu Ankara” yazdığınızda bulunduÄŸunuz bölgenin hava durumunu direk görsel olarak veriyor.

Google’ın bir diÄŸer hazır cevap özelliÄŸini öğrendim. “Bir ünlü kiÅŸinin boyu kaç cm? öğrenmek isteseniz site site dolaÅŸmanıza gerek yok. Google’a soruyoruz. Hazreti Google cevaplıyor.

Google’a nasıl yazmak gerek

Google arama kutucuğuna ünlü kişinin adını yazıp yanına boy kelimesini eklediğinizde hooop ekranda ünlü kişinin boy uzunluğu ve fotoğrafı gösteriliyor.

Boyu, boyu kaç, boyu uzunluğu kelimelerine de aynı sonucu veriyor.

Ayrıca aranan ünlü kişilerden bir kaç kişi de kutucuk altında Kullanıcılar Şunları da Aradı şeklinde gösteriliyor.

Hangi ünlüler

Ünlü kelimesi derken sadece şarkıcılar akla gelmesin. Mesela devlet adamları, siyasetçiler, tarihteki ünlü kişiler, yazarlar, bilim adamları vb. bütün kişilerin boy uzunluklarını öğrenebilirsiniz.

Atatürk’ün Boyu Kaç Cm’dir?

Mesela merak edip “Atatürk Boy yazıp arattım. O bile var. Atatürk‘ün boyu  1,74 cm. imiÅŸ. Ekran görüntüsünü de ekledim.

Boy bilgisi sizce hatalı ise

Google size boy bilgisini verdi. Fakat sizce bu bilgi yanlış ise kutucuk altında verilen Geri Bildirim linkine tıklayarak doğru boy uzunluğunu yazabilirsiniz. Google gerekli arama taramalar sonucu sizin girdiğiniz bilgiyi değerlendirecektir.

Sadece uzunluk bilgisini değil fotoğraf ve yazılan isim ile de geri bildirim yapabilirsiniz. Google bu imkanı veriyor.

Google bu bilgileri nereden alıyor?

Google bu boy uzunluk bilgilerini elinde metre ile ünlüleri kapı kapı dolaşarak bulmamıştır herhalde. Anladığım kadarıyla arama gösterilirken ekranın yan tarafında genellikle Vikipedi (Wikipedia) sonuçları gösteriliyor. Zannedersem Vikipedi üzerindeki bilgilerin sonuçları bize gösteriliyor.

Olsun iÅŸimizi kolaylaÅŸtırmadı mı kolaylaÅŸtırdı. SaÄŸolasın Hazreti Google… 

Sadece Türkleri mi gösteriyor?

Yok. Sadece Türklerin boyunu göstermiyor. Yabancı ünlü kiÅŸilerin boy uzunluklarını da öğrenebilirsiniz. Mesela ben Shakira‘nın boyu kaç cm? onu öğrendim. “Shakira boy

Google nereye gidiyor?

Google bu küçük adımlarla internetin yapay zekası olmaya gidiyor. Ä°lerde bütün bilgileri emerek arama tarama yapmaya gerek kalmadan bize bir çok bilgiyi gösterecek. Hazır cevap olacak…Bilgi kütüphanenin (internetin) içinde, Google bizi raf raf dolaÅŸmaktan kitapları incelemekten kurtarıyor, bilgiyi tık diye getiriyor.

Bir çok kiÅŸinin “Hazreti Google‘a soralım” demeleri boÅŸ deÄŸil.

Ünsüz kişiler ne olacak?

Ãœnsüz kiÅŸiler ÅŸimdilik gösterilmiyor. Ama sosyal medya içerikleri alınabilirse ilerde o da olur…

Bir ünlünün boyu kaç? merak edenler Google’a sorsun…

Comments are closed.