Teknobaz Rotating Header Image

Cep Telefonundan Yayılan Radyosyonu Azaltan Aparat Kullan [Telefon]

Cep Aparat - TeknobazKüçük metal bir aparat yapmışlar, bu aparatı cep telefonu ile kullanırsanız telefondan yayılan radyasyon %97 oranında azalıyormuÅŸ. Ee o zaman sormazlar mı “Cep telefonları radyasyon mu yayıyor?” Cevap “Evet! :(” Öyleyse bu aparatı tanıtmadan önce ÅŸunu tavsiye edelim: Büyükler hadi siz kullanıyorsunuz da lütfen çocukları cep telefonundan uzak tutun!

Åžimdi bu aparat Finlandiya’da geliÅŸtirilmiÅŸ ve Türkiye getiren firmanın pazarlama müdürü Fevzi Çakmak’ı – bu isim bana tanıdık geldi 🙂 – dinleyelim:

”Bu alaşımlı metalden yapılan ince aparat, cep telefonunda bataryanın alt kısmına yerleÅŸtiriliyor. Yapıştırılmayan ürünün antene yakın olması gerekiyor. Aparat, konuÅŸma ve taşınması sırasında cep telefonunun yaydığı radyasyonu yüzde 97’ye varan oranda azaltıyor. Azalttığına dair yapılan araÅŸtırmalar var. ABD, Rusya ve AB’de yaygın kullanılıyor. Kalite ve güvenlik standartlarına tamamen uygun. Dünyada 4 yıldır kullanılan ürünü ilgili bakanlıklardan aldığımız izinle ithal ediyoruz.”

Biraz şüpheli bir alete benziyor ama bakanlıktan izin aldıklarına göre ve dünyanın diğer ülkelerinde de kullanıldığına göre kullanmakta fayda var gibi görünüyor.

İlgi gösterenlere duyurulur eczanelerde ve telefoncularda 30 liradan satılıyormuş.

Cep telefonundan yayılan radyasyonu azaltan aparat geliştirildi [Zaman]

Comments are closed.