Teknobaz Rotating Header Image

Dizüstü (Laptop) Bilgisayarını Çaldırdaysan, Laptop Takip Sistemine Kayıt Ol [Emniyet]

Dizüstü - TeknobazDizüstü bilgisayarlar -nam-ı diğer ecnebi laptop- yükde hafif pahada ağır kategorisine girdikleri için hırsızların gözdelerinden biri. Arabada unutulan bir dizüstü, hele büyükşehirlerde, hırsızların büyük iştahını kabartıyor.

Doğal olarak dizüstü hırsızlığındaki hırsızlık vakası hayli yüksek! Emniyet Genel Müdürlüğü mağdurların işlerini kolaylaştırmak ve hırsızları yakalamak için yeni bir hizmeti devreye sokuyor: Laptop Takip Sistemi

İsim iddaalı ama gerçekten uygulama da müthiş, buyrun dizüstü bilgisayarınız çalınırsan bu hizmetten yararlanmak için ne yapmamız gerektiğine bakalım:

  • Dizüstü bilgisayarınız çalındıktan sonra en yakın karakola baÅŸvurarak -gönüllülük prensibine göre, zorunlu deÄŸil- bilgisayarınızın model, seri no ve MAC numarasını ver….
  • Yukarıdaki maddeyi ihtiyaç halinde uygulayabilmek için dizüstü bilgisayarının modelini, seri nosunu ve MAC numarasını bir yerlere kaydet, mesala küçük bir kağıda yaz ve cüzdanında sakla
  • Bundan sonra iÅŸ Emniyet’e düşüyor. Sizin çalınan bilgisayarınızla herhangi bir yerden internete baÄŸlanıldığı anda IP numarasından baÄŸlandığı yer tespit edilecek ve argo tabirle polis hırsızları enseleyecek!
  • Daha sonra hukiki süreç baÅŸlayacak ve “Hırsızlık, hırsızlık malın satışına aracılık etme ve çalıntı mal alma” için hukiki iÅŸlem baÅŸlatılacak.

Ee tabii bir de bu bağlamda ikinci el dizüstü bilgisayar alanlara bir tavsiyemiz var. Aldığınız dizüstünün çalıntı olma ihtimaline binaen dizüstünü aldığını yerde internete bağlan, böylelikle Emniyet satın aldığınız yeri tespi edecektir ve size ulaştıklarında da ben falan yerden almıştım benim suçum yok diyebilesiniz.

Emniyet’i bu güzel hizmetinde dolayı tebrik ediyoruz.

Çalınan laptop anında bulunacak [Bugün]

Comments are closed.