Teknobaz Rotating Header Image

Mayıs 2007

Teknobaz 28.Nisan.2007 tarihinde “hayatınızı kolaylaÅŸtıracak ve verimli kılacak tavsiyeler” ile blogkürede yayın hayatına baÅŸladı. Göz açıp kapayıncaya kadar bir ayını doldurdu. Toplam 47 yazı yayınladık. Türkçe bloglar arasına katıldığımızda acaba ilgi görür mü diye düşünüyorduk. Ä°lk ziyaretçileri gördüğümüzde sevindik ve ilk yorumu hypercommune‘dan aldık; ve diÄŸer yorumcular: joyo, LeoTheMaster, tayfun kurt, tayfun kurt, HkN.

Feedburner‘da RSS abonelik iÅŸlemine baÅŸladık. Biri Google Feedfecther‘dan biri de My Yahoo‘dan 2 abonemiz gözüküyor. 2 defa da Firefox ile RSS beslemesi açılmış. Siz de abone olabilirsiniz – bedava 🙂 – . Yapmanız gereken saÄŸ taraftaki Feedburner RSS cikletine tıklamak ve istediÄŸiniz bir RSS servisine kaydetmek.

Google çok kısa sürede Teknobaz’ı indeksledi ve Google bize çok deÄŸerli misafirler gönderiyor. Yahoo, eh iÅŸte bir iki sonuç veriyor. msn Live ise bizi deÄŸil de teknobaz’ın dostlarını indekslemiÅŸ.

Alexa bekledi bekledi ve sonunda Teknobaz’ı rank (derecelendirme) listesine dahil etti. Alexa’ya göre Internet aleminde Teknobaz‘ın sırası 2.611.268 imiÅŸ. Türkiye’nin ise 30.525. sitesi imiÅŸ. Ziyaretçilerimizin %92.9‘u Türkiye‘den, %7.1‘i Avusturya‘dan imiÅŸ. Anti parentez bu Avusturya meselesine deÄŸineyim. Bu Avusturya’nın Alexa ile olan irtibatı nedir? Ne zaman bir Türkçe bir blog ya da siteye baksam Türkiye’den sonra en çok ziyaretçi gönderen ülke arasında ilk sıralarda hep Avusturya; mesela bknz: Blog Kazanı, Webrazzi, Portakal AÄŸacı, vs… Teknobaz’ın istatistiklerinden bildiÄŸim kadarıyla öyle Avusturya’dan çok yoÄŸun ziyaretçimiz falan yok, ikinci sırada olsa ABD olur… Neyse var bu konuda bir bit yeniÄŸi! Aranızda bilen var mı?

Alexa diyor ki:

Alexa site ismini ve tanımını Open Directory‘den gösterir. EÄŸer bizim sitenizin ismini ve tanımını göstermemizi istiyorsanız, lütfen Open Directory‘a gidin ve siteniz içim uygun bir kategori bulun ve sayfanın üstündeki “adres öner” linkine tıkla. (Çok kuvvetle öncelikle “Açık Dizin’e nasıl site önerilir?” okumanızı tavsiye ederiz.). Open Directory bilgilerini güncellediÄŸi zaman, sizin deÄŸiÅŸiklikleriniz de bütün Alexa servislerinde iÅŸlenecektir bir sonraki periodik güncellemede.

Yani biz de Alexa‘yı dinledik. Teknobaz’ı Top: World: Türkçe: Bilgisayar: Ä°nternet: Web: Web Günlükleri: Teknoloji kategorisine önerdik. GörebildiÄŸimiz kadarıyla dmoz.org editörleri 2 defa Teknobaz’ı ziyaret ettiler; ancak hala Open Directory (Açık Dizin) Teknobaz için kapalı 🙂 BaÅŸka ne yapabiliriz, bu konuda tavsiyesi olan var mı? Belki tanıdığınız dmoz editörü vardır… Neyse bekleyim… “Bekleyen derviÅŸ muradına erermiÅŸ“.

Sonra Teknobaz’ı blog dizinlerine eklemek için bir – iki küçük giriÅŸimimiz oldu. Bloglar Alemi‘ne müracaat ettik, ama henüz Bloglar Alemi‘nin Teknoloji ailesine katılamadık. Bu arada öğrendik ki Bloglar Alemi satılıyormuÅŸ; sahibi Serdar Kaya pek ilgilenemiyormuÅŸ.

Blog Kazanı‘na da Blog önerdik ki Teknobaz da kazana düşsün. Uzun süredir ses soluk yoktu, tam bu yazı için “Blog Kazanı henüz Teknobaz’ı kaale almıyor” falan gibi bir ÅŸeyler yazacaktık ki büyük bir sürpriz. abacus yazmış “Türkiye’nin Lifehacker’ı Teknobaz“.

Teknoloji meraklıları Gawker Media’nın en güçlü bloglarından biri olan lifehacker‘ı bilirler. Bilgisayar ve internet ekseninde üretkenlik ve gtd gibi konuları ele alan lifehacker’ın izinden giden Teknobaz 28 Nisan 2007′de blogküreye katılan bir blog site. Bilgisayar ve internet dünyasına yeni adım atmış kullanıcılara oldukça doyurucu bir içerik sunan Teknobaz, Tuncay Karaca, Berkay Çιnar ve Koray Karaca tarafından hazırlanıyor.

Türkiye’nin Lifehacker’i” olarak hitap edilmek Teknobaz için çok büyük iltifat. Çok teÅŸekkürler abacus, çok teÅŸekkürler Blog Kazanı

Gelelim istatistiklere… Mayıs 2007 ayı sonu itibariye toplam tekil ziyaretçi 1.444 sayfa gösterimi 4.600 civarı. En çok ziyaretçi ağırladığımız gün 31.Mayıs.2007 / PerÅŸembe; 241 ziyaretçi, 760 sayfa gösterimi…. Mütevazi rakamlar nitekim…

Teknobaz Mayıs 2007

Tasarladığımdan uzun bir yazı oldu… 1.Temmuz.2007‘de görüşmek dileÄŸi ile hoşçakalın…

Comments are closed.