Teknobaz Rotating Header Image

similicio.us: BeÄŸendiÄŸiniz Sitelerin Benzerlerini Bulun

İnternet kocaman bir deniz. Onu gezmek ve keşfetmek, aradığını bulmak ise ayrı bir zorluk. Arama motoruna yazılan birkaç kelime ile isabetli aramalar yaparak sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Duyduğumuz linklerle ayrı dünyalara, oradan istediğimiz ya da istemediğimiz yerlere sörf tadında geziyoruz.

Beğendiğimiz bir site var, içeriği ile, yazılarıyla hayatımızın bir parçası olmuş. Ama zamanla insan bu kocaman internet denizinde sadece bu site olamaz, başka sitelerde olmalı diyor. Peki sevdiğimiz sitenin gerek yapı, gerekse içerik olarak bir benzeri var mı, varsa nasıl bulacağız?

similicio.us

Ben, benzer siteleri bulmak için similicio.us sitesini kullanıyorum. Teknik anlamda konuşursak similicio.us del.icio.us ve easyutil sitelerinin karmasından (mashup) oluşmaktadır.

similicio.us diyor ki:

Bu insanların del.icio.us etiketleri ve baÄŸlantıların da ilgili siteleri hızlı bir ÅŸekilde bulmaya çalışan bir deneyimdir. similicio.us basitçe “Bu siteyi etiketleyenler baÅŸka hangi siteleri etiketlediler?” sorusuna cevap veriyor.

Bu siteye girip, benzerlerini aradığınız sitenin adresini “teknobaz.com” ÅŸeklinde yazıyorsunuz ve similicio.us size benzer siteleri getiriyor.

Bunun yanında Sjan Evardsson tarafından yazılmış ÅŸu baÄŸlantıyı Firefox‘un araç çubuÄŸuna sürükle bırak yaparsanız, her hangi bir siteyi gezerken üzerine tıklar ve benzer siteleri görebilirsiniz.

3 Yorum

  1. LeoTheMaster says:

    gerçekten çok faydalı oldu, tşk ederim

  2. Berkay Çınar says:

    LeoTheMaster,

    Faydalı bulduğunuza sevindim. Yorumun için teşekkürler.

  3. […] sevindik ve ilk yorumuzu hypercommune‘dan aldık; ve diÄŸer yorumcular: joyo, LeoTheMaster, tayfun kurt, tayfun kurt, […]