Teknobaz Rotating Header Image

Google’ın Saklı Sayfalarını Ziyaret Edin

Google en meÅŸhur arama motoru ve Mart 2007’de Microsoft‘u geride bırakarak dünyanın eç çok ziyaret edilen sitesi oldu. Google DilbertMart 2007‘de 528 milyon tekil ziyaretçi Google‘a uÄŸradı; buna karşılık Microsoft 527 milyon tekil ziyaretçi ağırladı.

Biliyor musunuz Google herkesin web sayfalarını ararken kendisinin bazı kıyıda köşede kalmış, gizli diyebileceğimiz sayfalarının olduğunu?

İşte bunlardan bir kaçı:

Google’ın Anneler Günü için hazırladığı safya A Tribute to Our Moms (Annelerimize Takdir). Google diyor ki:

Hiçbir arama anneleri bundan daya iyi bulamaz.

Google 2004 DanceGooglecılar eÄŸleniyor… Anlaşılan her sene bir dans partisi düzenliyorlar. Google Dance 2002, Google Dance 2003, Google Dance 2004, Google Dance 2005, Google Dance 2006.

Dilbert‘in bir Google karikatürü olmasa olmazdı! Ä°ÅŸte Karikatürist Scott Adams‘ın Google Dilbert karikatürü: Dilbert and the Google Doodle.

Biliyorsunuz Google her tatil veya özel günde sayfasında klasik logosu yerine günün anlam ve önemini belirten özel bir logo yayınlıyor. Ä°ÅŸter Google’ın tatil logolarını buradan görebilirsiniz: Holiday Logos and Events — Google style!

Anti parentez belirtmekte fayda var bir çoÄŸunuzun da bildiÄŸi gibi bu logo iÅŸine bir grup Türk genci kafayı taktılar ve Google’ın bizim için de logo yapmasını saÄŸladılar ve Google geçtiÄŸimiz 23.Nisan‘da bizim için çok güzel bir logo yaptı.

Google 23 Nisan Logo

Peki Google’ın resmi klasik logoları nerede? Ä°ÅŸte burada: Google Logos.

Ve bazı insanlar da eğlenmek için Google logoları yapmışlar ve Google da bunları burada payşaşıyor: Fan Logos.

Googlecılar eğleniyor mu çalışıyor mu? Inside Google.

Googlecının biri Chad bir maceraya atılmış; California’dan Florida’ya 3305 mil bisiklet binmiÅŸ ve Google’da vefa gösterip bu arkadaşın bu macerasını bütün dünya ile paylaÅŸmasına izin vermiÅŸ: One bike. One Googler. One really long ride.

Google’ın Easter (Paskalya) günü için hazırladığı özel sayfa. TavÅŸanın Google kelimesini oluÅŸturacak ÅŸekilde sırayla balonları yakalamasını saÄŸlayın bakalım ne olacak?

Küçük bir Google turu yapalım, anlaşılan bu sayfa arşivde kalmış eski bir sayfa: Tour Google for a world of difference in how you search.

Google’ın Sevgililer Günü sayfası. DeÄŸiÅŸik dillerde “I love you (Seni seviyorum)” nasıl denir?

Bir zamanlar Google’da en çok aranan kelime idi Britney Spears… Tabii insanlar Britney Spears’ın bir çok kere yanlış yazmışlar ve Google’da 3 ay içinde kim Britney Spears’ı nasıl yanlış yazarak aradı bu konuda bizi bilgilendiriyor.

Google Adwords ürününün sunumu: More inverntory.

Eminim dana neler saklıdır Google’ın sunucularının derinliklerinde!

13 Yorum

  1. hypercommune says:

    ayrıca http://www.google.com/technology/pigeonrank.html adresi’ni de bu sayfaya eklemeni öneririm, bu da 1 nisan için hazırlanmış PR ile dalga geçen eÄŸlenceli bir sayfa..

  2. Tuncay Karaca says:

    hypercommune,

    Gerçekten eÄŸlenceli PR – Pigeon Rank (Güvercin Derecelendirme)… Öyle ciddi anlatmışlar ki, insanlar inanacaklar yani 🙂 Sonra burada Google Management sayfasına link gördüm… Googlecılar kimler görmek güzel… Hala kafamda soru iÅŸareti var; bu Larry Page ve Sergey Brin akıllı adamlar mı yoksa çok mu ÅŸanslı adamlar?

  3. joyo says:

    oncelikle arastirma ve bilgi icin tesekkurler. malumunuz neredeyse hepimiz google hizmetlerini kullaniyoruz. ancak google’dan bizim icin de bir logo yapmasini istemek hic de gururlandirici degil bence! boyle bir seyi istemememize gerek kalmadan yapmasi gerekirdi zaten. ha yapmiyor madem hic istemememiz cok daha iyi olurdu. istediler google da yapti. yapti da nasi yapti? fakir zavalli tipli bir turk cocugu imajini animsatiyor. demek turkler onlar icin bu! veya oyle arzu ediyorlar… ve bu logo guzel mi oldu yani? ayrica incelemek isteyenler icin yaziyorum: turkiyenin bu gecis doneminde yasanan bircok tatsiz sey var. kimliklerini maskeleriyle gizlemeye calisan emperyalist ulkeler kimler diye merak ediyorsaniz: sistemlerine yillardir turkceyi dahil etmeyen veya turkce ceviri eklemeyen. turk kavramindan bu kadar rahatsiz olan ancak olmuyormus gibi de gostermeye calisanlar var.. amaaa bunca olay icinde kurt ve kurtce gibi ve turu kavramlarini hemen kabul eden, neredeyse bagrina basanlari da internetten bir arastirin derim..
    saygilar…

  4. Tuncay Karaca says:

    joyo,

    Görüşlerine saygı duyuyorum. Google hakkındaki görüşlerine katılmamakla birlikte eyvallah diyorum. Ancak Google’dan yola çıkıp konunun nasıl da alakasız konulara çekildiÄŸini de anlayamadım!

  5. […] görür mü diye düşünüyorduk. Ä°lk ziyaretçileri gördüğümüzde sevindik ve ilk yorumuzu hypercommune‘dan aldık; ve diÄŸer yorumcular: joyo, LeoTheMaster, tayfun kurt, tayfun kurt, […]

  6. […] Google’ın Saklı Sayfalarını Ziyaret Edin […]

  7. Emine says:

    Çok güzel google ler :)(K)()

  8. Emine BaliÅŸ says:

    1 tanesi adam olan iÄŸrenç birisi çocuk olan çok güzel bayraklar yapmış yıldız ve ay. 🙂

  9. Mert says:

    GOOOOOGLEEEE bravo

  10. […] Google önemli günler için klasik görüntüsünün dışında günün anlam ve önemini belirten deÄŸiÅŸik logo tasarımlarını sayfasına taşıyor, bknz Holiday Logos and Events — Google style! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için de ayrı bir logo yapmıştı, bknz Google’ın Saklı Sayfalarını Ziyaret Edin […]

  11. Burak says:

    Biri bana Google logosunun nasıl değiştirildiğini kısaca anlatabilir mi?

  12. bahar says:

    bence googlecok guzel bır sıte burdan yanı googledan her yere gırebılırız.bırde google her onemlı gunlerde bır logosu var onuda gecmıs degılım.cok guzel logolar buluyorlar.ellerınıze saglık

  13. bahar says:

    G 0 0 G £ €
    BEGENDIM