Teknobaz Rotating Header Image

ÖSYM Mobil İle Cep Telefonundan Sınav Sonuçlarını Öğren

Hayatımız sınav… LYS, YDS, KPSS, TUS, ALES say say bitmiyor. Sınavsız günümüz geçmiyor. Bu sınavların merkezi ÖSYM (Öğrenci Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi).

“Falanca sınav sonucu ne zaman açıklanacak?” hep sorduÄŸumuz sorulardan…sınav sonucunu öğrenmek, beklmek zor iÅŸ…

ÖSYM bir cep telefonu uygulaması hazırlamış. SaÄŸ olsunlar… Bu uygulama ile cep telefonunuzdan sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

ÖSYM Mobil uygulamasını şöyle tanıtmış…

Mobil uygulama ile adaylar programı indirip bir kez güncelleme yaptıktan sonra, sonuçlar otomatik olarak cihazlarına bildirim olarak gelecektir.

Uygulama 3 ana ekrandan oluşmakta olup adaylar, TC Kimlik / YU numaraları ve Aday İşlemleri Sistemi’nde (AİS) tanımlı şifreleri ile sisteme giriş yapabilecektir.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra, ‘sınav liste’ ekranında, AİS sisteminde sonuç bilgisi bulunan adaya ait tüm sınavlar, sonuç açıklama tarihine bakılarak listelenecektir.

Adaylar aynı zamanda ‘sınav liste’ ekranından güncelleme butonunu kullanarak AİS sisteminden sınav listesini güncelleyebilecektir.

Sınav sonuç ekranından da adaylar sınav sonuç bilgilerine ulaşabilecektir.

Sonucu açıklanan yeni bir sınav olduğu takdirde, adayların sınav sonuçları, ÖSYM Mobil uygulamasını kurmuş ve sisteme giriş yapmış oldukları tüm cihazlara otomatik bildirim olarak yollanacaktır. Bu bildirim ile aday, ilgili sınav ve yerleştirme sonucunu görüntüleyebilecektir.

Sınava giriş yeri ve sınav yeri haritadan gösterilme özelliği de uygulamada mevcuttur. ÖSYM Aday işlemlerinden yapabildiğini bir çok işlemi bu uygulamadan gerçekleştirebilirsiniz.

ÖSYM iletişim, adres, telefon bilgileri için bknz. ÖSYM İletişim

ÖSYM, EmeÄŸimiz sana emanet ona göre! Sabır taşına döndürme bizi….

ÖSYM Mobil Android [İndir]

ÖSYM Mobil iOS [İndir]

1 Yorum

  1. Africa says:

    #LYSSonuçlarıAçıklanıyor osym mobil uygulama 19 una erteldiğini söylüyor resmi nternet sitesinde bir açıklama yok twetterda yok . rezillik + İlave olarak yine sadece 1 günlüğüne kullanıcağım, girerken ellerimin titrediği, kalbimin güm güm attığı osym mobil uygulamasını indirdim