Teknobaz Rotating Header Image

Çocuklarınızı İnternet Konusunda Eğitin

Ä°nternet artık hayatımızın bir parçası, çocuklarımız da internet ile çok erken yaÅŸlarda tanışıyorlar. Ama internetin kamuya açık bir alan olduÄŸunu unutmamak gerekir. Dolayısıyla hem kendimiz hem de çocuklarımız interneti kullanırken dikkatli olmalıyız. msn Bilgisayar GüvenliÄŸi ilgili çok deÄŸerli bilgileri derlemiÅŸ. Bunlardan biri de “Çevrimiçi Ortamda Çocukları Koruma“.

msn ebeveynlere çocuklarını gerçek dünyada olduğu gibi çevrimiçi dünyada da tehlikeli ve uygunsuz durumlardan korumları için bir kaç tavsiyede bulunuyor.

Çocuk İnternet Güvenlik

  • Çocuk hakkında kiÅŸisel bilgiler barındırmayan bir ekran adı veya e-posta adresi seçmesinde çocuÄŸa yardımcı olun. YaÅŸ, cinsiyet, hobiler, gittiÄŸi okul, yaÅŸadığı yer, hoÅŸlandığı spor vb. Elbette, “mutlukız” gibi saldırganları çekecek anlamlı adlardan da kaçının.
  • Internet’e baÄŸlı bilgisayarları çocuÄŸun odasına koymayın ve bunları salon gibi çok kullanılan yerlere yerleÅŸtirin.
  • ÇocuÄŸunuzla çevrimiçi ortamda neler yaptığı ve kimlerle konuÅŸtuÄŸu hakkında sık sık konuÅŸun.

Ve msn çocuklara diyor ki:

Web’de eÄŸlenceli çok ÅŸey vardır. Sohbet etme. Müzik dinleme. Dünyanın her yerinden arkadaÅŸ edinme. AÅŸağıdaki beÅŸ kuralı kullanarak eÄŸlenceye devam edin!

  1. Kural: Kişisel bilgilerinizi kendinize saklayın.
  2. Kural: Kişiler, söyledikleriyle aynı kişi olmayabilir.
  3. Kural: Yabancılardan gelen ekleri açmayın.
  4. Kural: Çevrimiçi ortamda sizi rahatsız eden bir durum varsa, bunu bir yetişkine anlatın.
  5. Kural: Çevrimiçi ortamdaki yabancılarla yalnız buluşmak tehlikeli olabilir.

Saldırgan veya yasadışı içeriklerinin msn’nin saÄŸladığı bir e-posta adresine rapor edebilirsiniz. Çünkü msn diyor ki:

Microsoft® olarak, çevrimiçi hizmetlerimiz kullanılarak yapılan yasa dışı dağıtımla mücadeleye yardım etmek için dünya çapında yasa uygulama kuruluÅŸlarıyla iÅŸbirliÄŸi yapıyoruz. Microsoft hizmetlerini kullanarak, herhangi bir ÅŸekilde çocukları tehlikeye sokacak kimselere karşı bilerek hoÅŸgörülü olmayız. Internet’te sizin veya çocuÄŸunuzun bulduÄŸu saldırgan ya da yasa dışı olabilecek malzemelerin rapor edilmesi önemlidir.

Kullanabileceğiniz e-posta adresi abuse@hotmail.com. E-postanızı gönderirken içerik bağlantısını (link), e-postanın kopyasını ve diğer eklentileri (attach) ekleyin.

>>>
[msnÇevrimiçi ortamda çocukları koruma]
[flickrTrpster*’s photosInternet Home Security]

2 Yorum

  1. […] Ä°nternet kullanımı her gün artmakta. Faydası göz ardı edilemeyen internet kullanımı beraberinde ise riskler taşıyor. Bu tehlikelere karşı çocuklarımızı korumamız gerekir. Öncelikle çocuklarımızı internet konusunda eÄŸiteceÄŸiz. […]

  2. kübra says:

    okulu hiç sevmiyorum zaati 6. sınıfta sbs den az aldım hergün ağlıyorum(478)