Teknobaz Rotating Header Image

DocuFarm: Doküman Arayın, İndirmeden Önizleme ile Görün

Google‘a girdiniz, “sigaranın zararları” yazdınız, sadece “pdf” tipi dosyaları bulsun diye daha önce bahsettiÄŸimiz ÅŸekilde –Google Aramalarınızı Dosya Tipine Göre Sınırlandırın– sınırlayarak arattınız, sonuçlar ekrana geldi, tıkladınız seçtiÄŸiniz linke, Google indireyim mi dedi bilmem kaç megabaytlık dosyayı, indir dediniz, bu arada beklediniz, sonra indirdiÄŸi klasöre gittiniz ve açtınız dosyayı, baktınız içeriÄŸi size uymuyor, bir daha arama sonuçlarına giderek bir linke daha tıkladınız… Ve bu böylece devam eder gider…

Bu işin daha kolay bir yolu ise; çevrimiçi doküman gösterici (ppt, doc, pdf, ps, rtf) DocuFarm.

DocuFarmBu site kendisini ÅŸu ÅŸekilde ifade etmiÅŸ:

çünkü dökümanları görmek daha kolay olmalı (because viewing documents should be easy)

DocuFarm’ın Google’ın önbellek görünüm seçeneğinden farkı, ilgili dokümanı kendi önizlemesi ve orijinal boyutlarda görüntülemesi. Böylece indirdiğinizde ne ile karşılaşacağınızı birebir görebiliyorsunuz. Docufarm ile önizleme yaptığınız dosyayı kopyalayamıyorsunuz, fakat doküman içeriğini görüp beğendiğiniz takdirde, sol üst köşede yazan “download original” linkine tıklayarak orijinal dosyayı indirebiliyorsunuz. Bu sayede indir, kopyala, aç olmadı tekrar baştan şeklindeki uğraşılarınıza son veriyorsunuz.

Dokümanı arattınız, linkler çıktı tıkladınız, önizleme şeklinde gördünüz, diğer linkleri görmek için geri tuşu ile geri dönmeniz, yeni bir aratma yapabilmek için, önizleme durumunda arama satırının yanındaki DF logosuna tıklamanız yeterli.

Ayrıca PowerPoint (ppt) sunumlarını göstermedeki ustalığı çok güzel ve işleri kolaylaştırıyor.

DocuFarm Sigaranın Zararları

DocuFarm’ın arama sonuçları Google tarafından sağlanıyor, böylece Google’da da aratsam mı endişesine gerek yok.

DocuFarm’da açtığınız dokümanın sayfa adedi çok fazla ise, izlediğiniz sayfadan diğer sayfaya geçmek için kapa aç, tekrar tıkla yapmak yerine klavyedeki sağ ve sol ok tuşlarını kullanarak izleme işini daha bir kolay yapabilirsiniz.

Ve eÄŸer DocuFarm Firefox eklentisini indirir ve kurarsanız ne zaman bir doküman linkine tıklasanız dokümanın önizlemesi DocuFarm’ın sunucularından getirilir ve gösterilir. Belki de bu eklentinin bir seçenek olması -mesela saÄŸ tıklayarak- daha iyi olurdu.

Çevrimiçi doküman gösterici DocuFarm sizleri bekliyor.

Her zaman işiniz, hayatınız kolay olsun…

Comments are closed.