Teknobaz Rotating Header Image

E-Devlet – Adli Sicil Kaydı (Sabıka Kaydı) Belgesi Nasıl Alınır? (Yabancı Dil)

Adalet Bakanlığı E-devlet üzerinden sabıka kaydını alınabiliyor. Ayrıca sabıka kaydı 4 ayrı yabancı dilde alınabilecek. Bu diller İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca.

Adalet Bakanlığı’nın duyurusu ÅŸu ÅŸekilde;

Almanca, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca dillerine tercüme edilmiş adli sicil belgenizi artık adliyeye gitmeden e-Devlet kapısına giriş yaparak kendiniz alabilir, e-posta ekinde göndererek ilgili kişi veya kurumlarla da paylaşabilirsiniz.

E-devlet üzerinden sabıka kaydı nasıl alınır?

  • Açılan ana sayfa ekranında üst ksıımdaki arama kutucuÄŸuna Adli sicil yazdığınızda kutucuk altında Adli Sicil Kaydı Sorgulama çıkar. Bunu seçin.

  • Açılan ekranda ÅŸu uyarılar verilir. Onaylayıp, Devam tuÅŸuna basın.
  • Bir gün (24 saat) içerisinde en fazla 4 adet belge oluÅŸturulabilir. OluÅŸturduÄŸunuz belgenin istediÄŸiniz kadar dökümünü alıp, aynı özellikleri haiz kurumlar için kullanabilirsiniz. OluÅŸturulacak belgenin ne için kullanılacağı bilgisi önemlidir. Sorgulama yapmadan önce “Belgenin Neden VerileceÄŸi” alanının seçiminde dikkatli olmalısınız. OluÅŸturulacak sonuç belgesi, belge üzerindeki “Barkod Numarası” ve “T.C. Kimlik Numaranızı” paylaÅŸtığınız kurum, kuruluÅŸ veya kiÅŸiler tarafından “Adli Sicil DoÄŸrulama” hizmeti ile görüntülenebilecektir. OluÅŸturulan adli sicil sonucu ile ilgili tereddütleriniz var ise öncelikle bulunduÄŸunuz yerin mahalli adli sicil bürosuna, tereddütlerinizin giderilmemesi halinde Adli Sicil ve Ä°statistik Genel Müdürlüğü’ne baÅŸvurunuz. Adli sicil ve/veya arÅŸiv kaydınızın bulunmaması halinde Almanca,Ä°ngilizce,Fransızca ve Ä°talyanca dillerine tercüme edilmiÅŸ sorgulama sonucu alabilirsiniz. Adli sicil ve/veya arÅŸiv kaydınız bulunması halinde bulunduÄŸunuz yerin mahalli adli sicil birimine veya Adli Sicil ve Ä°statistik Genel Müdürlüğüne baÅŸvurunuz. Yabancı dile tercüme edilmiÅŸ sorgulama sonucuna apostil ÅŸerhi verilmesinin istendiÄŸi durumlarda; en yakın Adli Yargı Ä°lk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu BaÅŸkanlığına müracaat etmeniz gerekmektedir.

  • KiÅŸisel bilgileriniz gösterilir. Bu bilgilerin altında “Kurum Türünü Seçiniz” kısmından seçeneklerinden uygun olanı seçiniz. (Resmi, Özel Yabancı ülke)
  • Belgenin Neden VerileceÄŸini Seçin. (Silah Ruhsatı, Devlet Mwmuriyeti, DiÄŸer)
  • Belgenin Nereye VerileceÄŸi Ör:A Firması (Bu isim belgenizde yer alacaktır.)
  • Daha sonra Sorgula tuÅŸuna basın.

Adli sicil Kaydı Sorgulama belgesi ekrana gelir. Belgenin sağ üst köşesinde yer alan İndir düğmesi ile indirin. İndirilen dosyayı yazıcıdan yazdırarak kullanınız.

Fakat bu Adli Sicil Kaydı Sorgulama belgesinin yabancı dilde almak istediğimizde Adalet bakanlığı şu uyarıyı yapmış.

Adli sicil ve/veya arşiv kaydınızın bulunmaması halinde Almanca,İngilizce,Fransızca ve İtalyanca dillerine tercüme edilmiş sorgulama sonucu alabilirsiniz. Adli sicil ve/veya arşiv kaydınız bulunması halinde bulunduğunuz yerin mahalli adli sicil birimine veya Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne başvurunuz.

Yabancı dile tercüme edilmiş sorgulama sonucuna apostil şerhi verilmesinin istendiği durumlarda; en yakın Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığına müracaat etmeniz gerekmektedir.

Yani yabancı dilde belge almak için yine devlet dairesine gitmemiz gerekiyor…Ama iÅŸlemler daha kısa sürecek…

Adli Sicil Kaydı Sorgulama için dilekçe örnekleri

Bir belgemiz daha oldu. Hemi de Ä°ngilizce…Adli Sicil Kaydı Sorgulama…

Comments are closed.