Teknobaz Rotating Header Image

E-Devlet Şifresi Nereden, Nasıl Alınır?

[Teknobaz] edevlet şifresi nasıl alınırE-Devlet sitesi (turkiye.gov.tr), tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan büyük bir internet sitesidir. Çeşitli devlet kurumlarına ait, başvuru, sorgulama, kayıt vb. gibi işlemleri bu site üzerinden yapabilirsiniz. Fakat bu siteye girmek ve gerekli işlemleri yapmak için E-devlet giriş şifreniz olmalı.

E-devlet şifresi nereden, nasıl alınır?

e-Devlet Åžifresi

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.

E-devlet sitesi…

3 Yorum

  1. […] T.C. Kimlik numarası ve ÅŸifreniz ile giriÅŸ yapın. (Åžifreniz yoksa bknz.E-devlet ÅŸifresi nasıl alınır?) […]

  2. […] E-Devlet sitesine giriÅŸ yapmak için ÅŸifre almadıysanız ÅŸu yazıyı okuyun. E-Devlet sitesi ÅŸifresi nereden nasıl alınır? […]

  3. […] Öncelikle e-devlet ÅŸifreniz olmalı. Yoksa ÅŸu yazıyı okuyunuz. e-Devlet Åžifresi Nasıl Alınır? […]