Teknobaz Rotating Header Image

Microsoft Excel 2016- Belli Bir Satırı, Sütunu En Üstte, Solda Dondurmak (Sabitlemek) Nasıl Yapılır?

Microsoft Excel 2016‘da satırları aÅŸağı doÄŸru kaydırdığınızda veya sütunları saÄŸa kaydırdığınızda bilgiler yukarı doÄŸru kayar. Excel‘de sayfa aÅŸağı doÄŸru gitse de üst satır, sütun veya belli bir bölge sürekli ekranda görünsün, donsun, sabit kalsın isterseniz ÅŸu iÅŸlemleri yapmanız yeterli olacaktır.

ÖrneÄŸin üst satırı sabitlediniz diyelim, siz alt satırlara doÄŸru sayfayı kaydırsanız da en üst satır sürekli olarak en üstte gösterilecektir…

Microsoft Excel 2016’da üst satır veya belli bir satır sütunu ekranda sabitlemek (dondurmak) iÅŸlemi nasıl yapılır?

Excel’de bu iÅŸlemi yapmak için Bölmeleri Dondur seçeneÄŸi kullanılıyor.

Bu seçeneğe açmak için Görünüm sekmesinde Bölmeleri Dondur seçeneğini açınız.

Burada üç seçenek bulunuyor.

Üst Satırı Dondur: Çalışma sayfasının en üst satırı sürekli ekranda görünür yapar.

İlk Sütunu Dondur: Çalışma sayfasının en sol sütunu dondurulur.

Bölmeleri Dondur : Sayfada tıkladığımız hücrenin solunda ve yukarısında kalan tüm hücreleri dondurulur.Çalışma sayfasının geri kalanı kaydırılırken, seçilen hücreler sabit kalır, görünür olur.

  • Birden çok satır veya sütunu kilitlemek için veya aynı anda hem satırları, hem de sütunları kilitlemek için Görünüm sekmesini seçip Bölmeleri Dondur‘a tıklayın. Ä°mlecinizin dondurmak istediÄŸiniz satırların altında ve dondurmak istediÄŸiniz sütunların sağında bulunması gerekir.
  • Birden çok satırı (1. satırdan baÅŸlamak üzere) kilitlemek için dondurmak istediÄŸiniz son satırın altındaki satırı seçin, Görünüm sekmesini seçip Bölmeleri Dondur’a tıklayın.
  • Birden çok sütunu kilitlemek için dondurmak istediÄŸiniz son sütunun sağındaki sütunu seçin, Görünüm sekmesini seçip Bölmeleri Dondur’a tıklayın.

Dondurma işini kaldırmak istediğinizde Bölümleri Dondur seçeneğini açtığınızda Bölmeleri Çöz seçeneği otomatik olarak çıkar. Bu seçeneği seçince dondurulmuş olan satır, sütün veya bölümler kaldırılır.

Sıcak yaz günlerinde dondurma iyi gider…

Satırları ve sütunları kilitlemek için bölmeleri dondurma

Comments are closed.