Teknobaz Rotating Header Image

Banka SMS Bilgilendirme Mesaj Ücreti Alıyor mu? Kontrol Et

[Teknobaz] Banka SMS ücretBankalar çeşitli durumlarda banka hesabınız, kredi kartınız ile ilgili SMS bilgilendirme mesajları gönderiyor. Bankalar bu bilgilendirme SMS mesajlarından belirli ücret alıyor.

Bu durumlara karşı hesap ekstrenizi kontrol etmenizde fayda var.


Örneğin banka şuna benzer SMS mesajları gönderiyor;

Sayın ………, 100 Sube 0099999 Nolu hesabinizdan, 1500 TL EFT çıkışı olmuÅŸtur.
5676 ile biten …kredi kartınızla, 100 TL tutarinda bir GIDA harcamasi yapilmistir.

Banka eğer abone iseniz aylık bir tutar veya siz mesaj çekerek bilgi mesajı alırsanız ayrı bir ek ücret alıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün bankalardan gelen bilgilendirme mesajlarının ile ilgili olarak şunları söylemiş;

Kredi kartınızın ödemesine ÅŸu kadar gün kaldı, talimatınız yerine gelecek, geldi’ gibi her gün 2-3 kez mesaj gönderiyorlar. Ben senden böyle bir mesaj istemiyorum. Bu mesajı neden gönderiyorsun? Siz de zannediyorsunuz ki bu iyi niyetli bir bilgilendirme mesajı, ‘ne iyi bankamız var, bizi her vesileyle bilgilendiriyor’ diyorsunuz. MeÄŸer öyle deÄŸilmiÅŸ, o mesajı bize satıyormuÅŸ adam.

Benimde telefonuma bu tür SMS bilgi mesajları banka tarafından gönderiliyordu. Yaklaşık aylık 3 TL ücret alınıyormuÅŸ. Otomatik üye olmuÅŸum. Gidip iptal ettirdim. Ne olacak tutar ufak denebilir, ama benim bilgim dışımda sunulan bir hizmet ve ücretli…

Günümüz tüketicileri, kullanıcıları artık biraz kaprisli, hakkını arıyor ve uyanık geçinen kuruluşlara karşı daha çok tavrını koyuyor.

Yapmanız gereken, ekstrenizi kontrol etmek veya bankanın müşteri danışma hattını arıyarak, ücret alınıyorsa SMS bilgi mesajını iptal etmek.

Ayrıca bazı bankalar kredi kartı için her altı ayda ücret alıyor, almaması gerekirken. EÄŸer siz müşteri hattını aramaz iseniz ücret kesliyor, arayıp sorduÄŸunuzda ise zorluk çıkartmadan “Ãœcret iade edilecektir.” diyorlar ve iade ediyorlar.

Ama aramaz, ekstrenizi kontrol etmezseniz, kart ücreti kesilip gidiyor…

Bankalara hizmetleri için teÅŸekkür ediyoruz, ama uyanık geçinmeseniz…

FotoÄŸraf –Panzer VK1602(a) Leopard

Panzer VK1602(a) Leopard

1 Yorum

  1. Dilek says:

    Bankadan gelen msjlari alamiyorum