Teknobaz Rotating Header Image

Sabit Telefon ile Ucuza KonuÅŸmanın Formülü – 1045

MillenicomZaman‘da şöyle bir haber yayınlandı “100 bin kiÅŸi özel ÅŸifreyi tuÅŸladı telefon faturasını ucuza getirdi” Burada kısaca anlatılan Türkiye’de faaliyet gösteren Millenicom isimli bir firma çok ilginç bir hizmet veriyor. Millenicom’ın verdiÄŸi hizmet yurtdışında çok yaygın olan Arama Bazında Operatör Seçimi (Call by Call) hizmeti.

İşin Türkçesi arama yapmadan çevireceğiniz bir kod ile telefon operatörünüzü seçiyorsunuz ve o operatörün ücret tarifisi üzerinden ücretinizi ödüyorsunuz.

Ev ve iÅŸ telefonundan yapılan aramalardan önce 1045‘i çeviren herkes ÅŸehirlerarası, uluslararası ve cep telefonlarıyla artık çok daha ucuza konuÅŸabiliyor.

Ve anlaşılan o ki Millenicom’un kodu 1045. Yaptığınız herhangi bir ÅŸehirler arası ve yurtdışı aramada numaradan önce 1045 tuÅŸluyorsunuz ve Millenicom’um tarifesi üzerinden konuÅŸuyorsunuz.

Åžehir içi fiyatına ÅŸehirlerarası görüşme fırsatı saÄŸlayan yeni hizmet sayesinde aboneler, Amerika, Rusya ve bütün Avrupa BirliÄŸi ülkelerindeki ev ve iÅŸ telefonlarını arayabiliyor. Bu ülkeleri aramanın dakikası sadece 7 kuruÅŸ. Ev ve iÅŸ telefonlarından cep telefonlarını aramak da çok avantajlı, dakikası sadece 27 kuruÅŸ. Türkiye’den çok aranan ülkelerin bazılarında indirim oranları yüzde 80’lere kadar varabiliyor.

Ucuz Telefon

Peki nasıl kullanabiliriz, örnek verebilir misiniz?

Millenicom’un hizmetinden faydalanmak için ev ya da iÅŸyeri telefonundan ahizeyi kaldırıp önce 1045’i sonra da aranılacak numarayı çevirmek yeterli. Yani telefon numarasının başına Millenicom’un kodunun eklenmesi gerekiyor. … Ankara’yı ararken ‘1045 0312…’ veya Almanya’yı ararken ‘1045 0049…’ ÅŸeklinde …

Evinde sabit telefon olan herkes kullanabilir mi? Kimler kullanabilir?

Evinde veya iÅŸyerinde;

  • Türk Telekom StandartHATT
  • Türk Telekom KonuÅŸkanHATT
  • Türk Telekom ÅžirketHATT

olanlar kullanabilir.

HesaplıHATT ya da YazlıkHATT abonelerinin ise bu hizmetten faydalanmak için Türk Telekom’un 444 1 444 numaralı çaÄŸrı merkezine baÅŸvurarak tarife paketlerini deÄŸiÅŸtirmeleri gerekiyor.


Peki ödemeyi nasıl yapacağız, sabit ücret vs. var mı?

Millenicom’un 1045 hizmetinde aylık sabit ücret, baÄŸlantı ücreti ya da herhangi bir gizli maliyet bulunmuyor. Müşteri ne kadar konuÅŸursa onu ödüyor. Ay boyunca 1045 kullanılarak yapılan görüşmelerin tutarı, takip eden ay Türk Telekom tarafından faturalandırılıyor.

Yani kullanmak için önceden birşey yapmanıza gerek yok, abone olmanıza gerek yok, yapmanız gereken tek şey aramalarınızdan önce 1045 tuşlamak. Yaptığını görüşmelerin ücretleri Telekom faturasında gözükecek.

Bence bundan faydalanmalı…

Comments are closed.