Teknobaz Rotating Header Image

En Güzel Aşure Tarifleri

AşureYine aşure zamanı, belki komşularınız kapınızı çalmıştır ve size bir kâse aşure getirmiştir. Annemin aşuresini hatırladım şimdi, annem bir tencere aşure yapar ve komşulara dağıtırdı. Biz de yaptık ve komşularımıza dağıttık bile. Komşularımız yabancı oldukları için yanında bir de İngilizce aşure nedir, nasıl yapılır vs bir kağıt verdik. Çok memnun oldular, kapıyı açtıklarındaki şaşkınlık yerini memnuniyete bıraktı. Ne güzel bir adet bu aşure dağıtma işi!

Biliyor musunuz aÅŸurenin Ä°ngilizcesi ne? AÅŸurenin Ä°ngilizcesi Noah’s Pudding yani Hz. Nuh’un Pudingi.

Hicri takvime göre Muharrem aynının onuncu günü yapılan tatlıdır. Ä°slami inanca göre Muharrem ayının onuncu günü, Nuh’un Büyük Tufan‘ndan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Temel olarak su, buÄŸday, nohut, tozÅŸeker, kuru fasulye, pirinç kullanılarak yapılır.

Hanımların çok güzel aşure tariflerine ihtiyacı vardır, eminim beyler de bu tarifleri deneyebilir. İşte size en güzel aşure tarifleri.

Haydi aşure yapmaya ve komşularınıza dağıtıp, onların gönlünü kazanmaya.

4 Yorum

  1. sayın oktay ustam sizi hergün keyifle izliyorum. yaptığınız tarifleri yapmaya çalışıyorum.
    saygılarımla
    kadriye yonca

  2. derya uzun says:

    çok güzel tarifleriniz zaman buldukça kaçırmamaya çalışıyorum mükemmelsiniz

  3. fadime yilmaz says:

    yemeklerinizi cok begeniyorum harika programda sunuyosunuz ayrica konuklarinizda mükemmel programiniz tek kelimeyle harika sagilarimla

  4. ezgi says:

    cici