Teknobaz Rotating Header Image

Google: Kendinize Özel ”Bunu mu demek istediniz?” Sayfası Oluşturun :)

gooogIeGoogle ile arama yaptığımızda, Google aranılan kelime ile ilgili bir sonuç bulamadığında ya da yanlış yazıldığını düşündüğü kelimeler için “Bunu mu demek istediniz?” uyarısı verir. Biraz insana “aptal” muamelesi yapar bir durum olsa da, çoğu zaman işimizi kolaylaştırır.

Google bize arama sonucunda böyle bir sayfa karşımıza çıkarsa da; gooogie.co.uk sitesi biraz iÅŸi eÄŸlenceye döküp, ihtiyaçtır deyip, kendimize ait “Did You Mean?” sayfası oluÅŸturabilmemizi saÄŸlamış. Tabii bu bir ÅŸaka… 🙂

Orijinal Google “Did you mean?” sayfasından biraz farklı olsa da, hemen fark edilmeyeceğine ve eğleneceğinize eminim.

GooogIe sayfasına girdiğiniz de sizden üç başlık istiyor:

  • “Your search” kısmına arattığınızı düşündüğünüz kelimeleri giriyorsunuz.(Aranılan ama bulunamayacak bir kelime grubu olmalı)
  • “Did you mean?” kısmına burada link ÅŸeklinde görünmesini istediÄŸiz kelimeleri giriyorsunuz. (Google’ın size tavsiye ettiÄŸi “Bunu mu demek istediniz?” kelime grubu olmalı)
  • “Highlight” kısmında da “Did you mean?” kısmına girdiÄŸimiz yazıyı yazıyoruz.


Sitenin bize verdiği linki URL satırına yazdığımızda, özel “did you mean?” sayfası çıkıyor. Arkadaşlarınıza linki gönderebileceğiniz gibi ekran görüntüsünü de gönderebilirsiniz.

Google seni biraz da olsun eÄŸlenceye davet ediyoruz. Bu kadar soÄŸuk durma. Ara ara nereye kadar. Biraz da gülelim, eÄŸlenelim… 😉

[GooogIe Search]

3 Yorum

  1. […] ÅŸekerleme Google: Kendinize Özel ”Bunu mu demek istediniz?” Sayfası OluÅŸturun […]

  2. devrim says:

    VerdiÄŸin bilgiler güzel ama biz kendi sitemizde bunumu demek istediniz deÄŸil google’da bunu görmek istemiyoruz bunun önüne naıl geçeriz ondan bahedebilirmisin.
    not: site adı veya site title doğru yazıldığında dahi bunumu demek itediniz yazıyor ve farklı bir sitenin titlesini yazıyor. birde bu süre ile alakalı değil 2 sene bekleyenler var googleda örnekleri var. ama çözümü yok.
    sitemize nasıl bir kod eklemeliyizde bundan kurtulmalıyız.

  3. berkay says:

    çok güzel olmuş