Teknobaz Rotating Header Image

Sabit Telefon Hattı Olmadan ADSL Kullanın

Çok güzel bir haberi sizinle paylaÅŸmak istedik. Hızlı internet için ADSL kullanıyor milyonlarca kiÅŸi. Türkiye’de de ADSL hizmetini Türk Telekom veriyor. NOT: Bireysel kullanıcılara 1.Haziran.2006, Kurumsal kullanıcılara 1.AÄŸustos.2006’dan beri ADSL hizmetini bir Türk Telekom iÅŸtiraki olan TTNet A.Åž. veriyormuÅŸ.

TTNet LogoŞöyle bir algılama var ADSL kullanmak için sabit bir telefon hattınızın olması gerekir. Acaba gerçekten öyle mi? Yani teknik olarak bir telefon hattına ihtiyaç var mı ADSL kullanmak için yoksa bu TTNet’in bir pazarlama stratejisi mi?

Samanyoluhaber‘deki “ADSL için telefon ÅŸart deÄŸil” haberinde şöyle diyor:

Telekom’un alt yapısı telefon baÄŸlamadan ADSL hizmeti verebilir. Bu yüzden tüketicinin istemesi durumunda sadece ADSL’yi baÄŸlayacak.

Kocaeli Hakem Heyeti, Türk Telekom’un ADSL’in yanında telefon hattını baÄŸlama mecburiyetini reddeti. Heyet, bir vatandaşın ÅŸikayeti üzerine, “Telekom’un alt yapısı telefon baÄŸlamadan ADSL hizmeti verebilir. Bu yüzden tüketicinin istemesi durumunda sadece ADSL’yi baÄŸlayacak.” kararını verdi. ADSL hattı kullanan 7 milyona yakın vatandaÅŸ, hiç telefonu kullanmasa bile ayda 12 YTL sabit ücret ödemek zorunda.

Kocaeli’de ikamet eden Yunus AbdullahoÄŸlu isimli vatandaÅŸ, 2005 yılında ADSL’ye baÅŸvurdu. Evine çekilen 1878011035P nolu ADSL hattın yanında 233 45 45 nolu telefon da baÄŸlandı. Telefonu hiç kullanmadan her ay 12 YTL civarında sabit para ödeyen AbdullahoÄŸlu, Türk Telekom Kocaeli Alemdar Åžubesi’ne ADSL hattının kalması ve telefon hattının iptal edilmesi için dilekçe verdi. Olumsuz cevap alınca 10 Ocak 2007 tarihinde Kocaeli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne baÅŸvurdu. Heyet, yaptığı incelemede 12 Mart tarihinde ÅŸu kararı verdi: “BilirkiÅŸinin teknik raporunda Türk Telekom’un altyapısının sabit telefon olmadan da ADSL kullanımına müsait olduÄŸu görülmüştür. Bu yüzden 4077 sayılı kanunun 5’inci maddesi gereÄŸince bir mal veya hizmetin satışı baÅŸka bir mal veya hizmetin satın almasına baÄŸlanmayacağından tüketicinin telefon hattının iptali talebinin haklılığına, Türk Telekomu’un hattı iptal etmesine karar vermiÅŸtir.

Bu kararı alan AbdullahoÄŸlu, 04 Mayıs tarihinde heyetten aldığı kararla birlikte Telekom’a tekrar bir dilekçe ile baÅŸvurdu. Aradan geçen 11 günlük süre içinde cevap alamayan AbdullahoÄŸlu, olumsuz cevap alınması durumunda icra yolu ile tekrar baÅŸvuruda bulunacak.

Telekom’un bu uygulamayı yürürlüğe koyması durumunda binlerce kiÅŸi bu kararı emsal göstererek telefon hattını iptal ettireceÄŸi tahmin ediliyor.

Yunus AbdullahoÄŸlu daha sonuç alamamış ancak siz de bir baÅŸvuru yapabilir ve Türk Telekom‘un (TTNet‘in) telefon hattı olmadan ADSL kullanımı uygulamasına baÅŸlaması konusunda yardımcı olabilirsiniz. Müşteri her zaman haklıdır 🙂

[samanyoluhaberADSL için telefon şart değil]

66 Yorum

  1. […] Sabit Telefon Hattı Olmadan ADSL Kullanın […]

  2. Mustafa says:

    Herkes baskı yapmalı ve bu konunun üzerine gitmeli, yoksa Telekom milleti sömürmeye devam edecek!

  3. Az önce arkadaş sordu, dava sonuçlanmış. Sabit telefon olmadan ADSL kullanılabililecekmiş doğru mudur?

  4. Serap says:

    Bu konuda nereye hengi yetkili merciyle görüşmek lazım bende bi sömürülen olduğum için hemen müdehale etmek istiyooom çabuk bana yardım edin.

  5. Ä°rfan says:

    Ben bugün yine Türk Telekom’a gittim ve durumu arz ettim.
    Maalesef mümkün değil dediler ve hatta elimizde Mahkeme Kararı da var dediler.
    Åžimdi ne olacak?
    Kablonet ile değişmeyi düşündüm.
    Ancak Download cular için sakıncası var.
    IP Adresiniz sabit(statik).
    Yani Bilinen rapid gibi yerlerden download edemiyecez anlamına geliyor. Bu da çoğu internet kullanıcısına uygun gelmiyor Doğal olarak.
    Benim IP ile iÅŸim olmaz diyene Åžiddetle Tavsiye ederim Kablonet’i, 10 YTL sabit fiyat ile ADSL’den 3 kat daha ucuza geldiÄŸi gibi Telefon ZorunluluÄŸu da yok.
    Gerçi Kablonet’te de TV zorunluluÄŸu var 🙂
    Ama yinede ADSL’den çok ucuza geliyor.

  6. eran says:

    Telekom teknik olarak sabit telefon hattı olmadan adsl hizmeti verebilirmiş. Neden vatandaşa saygı yok bu ülkede neden kolaylık sağlanmıyor ille de her taraftan para gelsin zihniyeti neden böylesi seviyesizinsanları bu tür kurumların başına getiriyorlar

  7. Onder says:

    Arkadaşlar ttnet ile ilgili bir site kuralım durumu tvlere ve gazetelere bildirelim. Bu sömürü bu haksız kazanç durdurulmalı. 29 YTL internet için nerdeyse %50si kadar haraç vermek istemeyenlere duyurulur msn adresim msn@domimax.com ekleyin bir çözüm platformu kuralım. TTNET bizden aldığının hakkını vermeden haraç alamasın.. Burası bir hukuk devleti burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ.. Sesiniz çıkmaz ise kimse hakkınızı savunmaz.. Bir kişi ile belki çözüm bulunamaz ama 100lerce bir kişi var.. Varmısınız bizim emekle aldığımız parayı yasadışı elimizden alanlara sessiz kalmayalım..

  8. NURÄ° says:

    bizi köle gibi kullanıyor sonrada atıyorlar sömürüyorlar bunlar her kes vermeli aslında bu kararı emsal gösterip baÅŸ vuruda bulunmalı ben internet alacam telefon yüzünden alamıyorum haksızlık bu yapılan.AMA ÅžU BÄ° GERÇEK KÄ° BÄ°ZLERDE BÄ°RLÄ°K YOK…..

  9. merhaba arkadaşlar ben şırnak uluderede cafe işleten birsiyidim cafemi birine devrettim ve telefon hattı benim adıma kayıtlıydı. neyse bu şekilde kullanıldı hattım ödemelerde herhangi bir aksaklık yapmadım taki cafeyi devrettiğim şahıs cafeyi kapatıncaya kadar normalde ben istanbulda bir telekoma gidip bu hattımı ve adsl aboneliğini iptla edebilridim neyse adsl yi iptal edebildim fakat gelin gorunki telefonhattımı iptal edemedim şırnağa gidip kendim iptal etmeliymişim yada vekalet vermem lazım birine vekalet çıkarma 35 ytl şuan yada istanbuldna şırnağamı gidem ne edem 35 ytl mi ödesem neyse bu telekom insnaları sömürmekten başka hiç bir işe yaramıyor eğerki hakkımdna fazla para alınmışsa hakkım helal olmasın internetet başvuru yapıp iptal etmem gerekliydi hane reklamlarda hep kendinizi üstün görüyorsunuz bu hizmeti nedne aktif etmiyorsunuz müşterinizi hep borca sokmaktan başka br işiniz yokmu

  10. ElektroNet says:

    merhaba.
    telekom bu konuda gerçekten sömürgecilik yapmakta.
    bende telefon hattımı kullanmadan yıllarca telefon parası ödedim üstelik hattın ucunda modemden başka bişey takılı değilken.
    telefon makinası takılı olmadan bile değişik rakamlarda fatura alıyordum aylık.
    düşünün bir hattın ucunda telefon takılı değil ve fatura rakamları sabit değil.
    telekom özelleştikten sonra malesefki milleti kazıklamaya başladı.
    bilindiği üzere yabancı şirkete satıldı.
    satanada alanada beddua etmemek elde deÄŸil.
    düşünün bir memleketin haberleşmesi başkalarının elinde yazıktır yahuuu.
    neyse konu dağılmasın.
    müracaat ettim.
    ben telefon hattını hiç kullanmıyorum ve herseferinde farklı fiyatlarda ödeme yapıyorum.
    bana verilen cevap beyfendi kullanmışınızdır.
    yok böyle bişey.
    evde telefon makinası yok.
    dedim telefonu iptal edin adsl kalsın olmaz diyorlar.
    ama ben telefon kullanmıyorum diyorum.
    kullanacaksın diyorlar.
    dedim sizin ….
    neticede bol küfürlü ve güvenlik görevlileri nezaretinde hattımı ve adsl kapattırdım.

    evde wifi sistemi kurdum.
    olmadık antenler vs.
    vatandaşa bu işin beraber kullanarak bu zihniyetin hakkından gelineceğini anlatıyorum her fırsatta.
    eminimki 30 kadar kişiyi ikna ederek müşterek kullanıma başlattım.

    bende 5 kişilik bir ağda kullanıcıyım.
    sizlerde çevrenizdeki kişilerle müşterek kullanarak bu zihniyete tepkinizi gösterin.
    yok öyle tesbit ederlermiş vs.
    hiçbirşeyi tesbit edemezler.
    tesbit etselerde gelip evinize baskın yapamazlar.
    benim evimde 7 tane pc laptop var kime ne.

    birleşin hesaplıya kullanın arkadaşlar.
    mahellenizde sokağınızda herkesi örgütleyin bu konuda.

    benim tavsiyem bu.
    bu dinsizlerin hakkından ancak böyle geliriz.
    birlik olarak.

    birde ÅŸu konu var.
    yılların kullanıcısına hiç bir şey yok.
    yeni üye olacaklara türlü türlü teklifler indirimler var.
    yazıktır be jonny.
    allah sizin ….
    hemde 1001 türlü.

    saygı ve sevgilerimle.
    her adsl hattında 10 kişi olmak dileği ile.

  11. bars says:

    hepsi sömürüyo haram olsun

  12. elif says:

    malesef Türk halkı böyle sessiz kaldığı sürece sömürülmeye mahkum edilecek. hiçbir ÅŸeye tepkimizi göstermiyoruz.ya biÅŸey olursa diyoruz.hak var hukuk var ama uygulayan yok!!uygulamaya çalışana da izin yok.. herkes bi ÅŸekilde yolunu bulmuÅŸ… Yazıklar olsun Bizi sömürenlere..

  13. besalti says:

    neyi hak ediyorsak onu buluyoruz

  14. isa says:

    Ulkede verilen mahkeme kararini uygulamiyorsa yani hukuk gecerli degilse ancak hukuk disi mucadele olur bu onu gosteriyor.Dusunebiliyormusunuz HUKUK ,Mahkeme karari sade vatandasa gayet hizli uygulanir bu kurumlara yani devlete veya devlet destekli kurumlara veya daha iyisi dayisi olana ,arkasinda devlet olana hukuk falan viz gelir
    Disaridan demokrasi yok dendigindede ahkam keseriz

  15. isa says:

    Aslinda arkadasin dedigi dogru yanliz eksik bu koyun surusu halk neyi hak ediyorsa oyle yonetiliyor demek lazim ,Herkes layik oldugu sekilde yonetilir …

  16. okan says:

    selmalar ben de bu olumsuz ve salaş duruma isyan ediyorum telefonu kalsırmadan konuşma ücreti ödüyorum ben sadece adsl kullanmak istiyorum yani görünürde 29 ytl ödüyoeum ama gelen 2 faturanın bedeli 41 ytl gibi bir rakam ödüyoruz toplu bi şekilde isyan edip bu durumu halkın lehine döndürmemiz gerekiyor.

  17. salih yüksek says:

    suabit telofonu kapattırsam internetim kesilirmi .usandım bu telokomdan

  18. […] Uzun hikâye “Niye sabit telefon hattı olmadan ADSL kullanamıyoruz?“. Herkes biliyordu ki bu teknik olarak mümkün, diÄŸer ülkelerde böyle hizmetler veriliyor. Türk Telekom niye böyle birÅŸey yapmıyor, sırf internet için sabit telefon almak zorundamıyım? Hatta olay mahkemelere bile intikâl etmiÅŸti, bknz Sabit Telefon Hattı Olmadan ADSL Kullanın. […]

  19. zafer says:

    iÅŸleri güçleri sömürmek bunların çep telefonları yaaygınlaÅŸtığından beri baktılar zarardayız sabit ücreti çıkardılar cem yılmazın türk telekom reklamına verdikleri paranın haddi hesabı yok bunun paralarını bizden çıkarıyorlar …

  20. zafer says:

    ARKADAŞLAR BU İŞE BİR ÇARE BULALIM BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR ELELE VERMEMİZ LAZIM OZAMAN BAŞARIRIZ

  21. hayati says:

    arkadaşlar bende interneti telefon hattı olmadan kulanmak istiyorum lütfen birlik olallım

  22. hayati says:

    herkes birlik olsun şikayetlerimizi yetkili mercilere bildirelim bizi sömürmelerine izin vermeyelim telefon hattı olmadanda pekala internet hizmeyi vere biliyolar
    telefon kesik olsada internet hizmeti geliyo herkesi duyarlı olmaya davt ediyorum

  23. serhat says:

    selam arkadaslar bu duruma isyan ediyorum bela okumaktan beddua etmekten başka bişey yapamıyorum allaha bizi bu çaresizlikten kurtarması için yalvarıyorum gelen fturada görüşme ücreti 13,17 ytl sabit ücret 7,02 ytl vergilerile birlikte fatura tutarı 30,75ytl fazladan ödediğim para 17ytl 13,17ytl görüşmem imkansız bütün görüşmelerimi gsm den yapıyorum bu ne vicdansızlık resmen bunlar soyguncu gaspçı bu aydan itibaren tel makinayı kaldıracağım bakalım ne olacak soygun hala devam ederse telide adsl de iptal edeceğim.

  24. storun says:

    Bu bir, iki yada 100 kişinin tepkisiyle olacak bir iş değil. herkes buna itiraz etmeli ama bu imkansız. Biz koyun oldukça bizi güden çok çoban olur. yorumları okuyorsunuz ama gel gelelim kimse den icraat yok. Çünkü internete bağımlı bir toplumuz. bu tıpkı siğara içmeye benziyor bırakmak istiyorsunuz ama bırakamıyorsunuz. onun için de kendimiz söylüyor kendimiz dinliyoruz ve bu böyle devam ediyor vede edecekte. bu arada Telefonum borcundan dolayı kapandı ama ADSL im de bir kesilme olmadı.

  25. orhan says:

    isteÄŸin dışında senden alınana GASP derler.buna çanak tutanada …derler

  26. sinan toksöz says:

    BEN BURSADAN SÄ°NAN,
    BURSADA OLUP DA SABÄ°T TELEFONSUZ OLARAK Ä°NTERNETÄ° KULLANMAK Ä°STEYEN ARKADAÅžLAR…
    GELİN BİRLEŞİP TELEKOMA TOPLU HALDE DİLEKÇE VERELİM.
    NET İSİM VE BİLGİLERLE İMZA FÖYÜ HAZIRLAYIP , BELLİ BİR TARİHTE BİRARAYA GELİP DİLEKÇEYİ VERELİM.,HAYDİ BU BELKİ BÖYLE HALLADİLİR. BASINI DA ÇAĞIRIRIZ.

  27. Onur says:

    Ä°STANBUL G.O.PASA DAN ONUR 1 AY ONCE ADSL ALMAK Ä°CÄ°N TELEFON BAGLATTIM TELEFON BAGLANDIKTAN SONRA TELEFONU GORUSMEYE KAPATTIM ADSL HÄ°ZMETÄ° ALMAYA DEVAM EDÄ°YORUM AMA KAPALI OLAN TELEFON Ä°CÄ°N SABÄ°T UCRET ODUYORUM ANLAMAK MUMKUN DEGÄ°L

  28. CEMAL says:

    HEM TELFONDAN HEM ADLSDEN ÜÇRET ALIYORLARÇİFT TARAFLI
    ARLADAÅžLAR HAKLILAR BÄ°RLÄ°KTEN KUVVET DOÄžAR Ä°MZASA Ä°MZA DAVASA DAVA BEN VARIM HABER VERÄ°N YETER

  29. aliihsan says:

    arkadaşlar bende aynı sıkıntı bu zamanda böyle şey olurmu yahu ben hangını ıstersem onu kullanmalıyım yok efendım ınternet alacaksan telefon alman lazım bune resmen vatandaşi soymak telefon başka net başka ben telefon degıl net almak ıstıyorum ama olmaz telefondan nasılsa aydan aya para gelecek hıc konuşmasan bıle ne bu sabıt ucret ne yaptıda sabıt ucret anlamadım o zaman şöyle yapsınlar telefon almak ısteyenlerede ınternetı mecbur desınler bunu unuttular herhalde saygılar svgıler

  30. hasan says:

    Bende aynı düşüncedeyim kesinlıkle telefon hattı olmadan internete bağlanmak en doğal hakkımız diye düşünüyorum.Bu Konunun bir an önce işleve geçmesini istiyorum.

  31. ahmet uzuntaÅŸ says:

    arkadaşlar bende sizlerin düşüncelerinize katılıyorum aynı durumu sizler gibi bende yaşıyorum ancaaaak öyle KOYUN gibiyiz deyip insanlığı aşağılamanızı kınıyorum.

  32. ahmet says:

    türktelekomu (adı türk kendi deÄŸil) aradım. her ay size sabit ücret adı altında çocuklarımın rızkını veriyorum ben yalnız adsl yi kullanmak istiyorum telefonunuzu istemiyorum hatta mahkeme karaı var dedim. yok olmaz telefonu kullanmak zorundasın dediler UYANIN ARTIK YETKÄ°LÄ°LER BU SÖMÃœRÃœ BÄ°TSÄ°N SAVCILAR NERDE NEDEN MÃœDAHALE ETMÄ°YORLAR…

  33. ahmet says:

    bence tayyip ortak bu telekomla .
    ecevit zamaninda sabit ucret bile bi gidiyodu bi geliyodu , ha gitti ha gidecek darken tayip geldi kazik gibi oturdu sabit ucret.
    bu hep tayipin isi.
    zaten enflasyon ekonominin durumu ortada adam hala memleketi kalkindirdik diyo.
    lafin kisasi bize downlodci dostu bi basbakan lazim gerisi otomatik duzelicek.

  34. Migo Kavak says:

    Turkiye cumhuriyeti devleti adaletine inaniyorum’ki vatandasini bu den haksizca kazanclarla sumurturmeyecek

  35. murat says:

    arkadaşım(tabire caizse). ben telefon hattı kullanmak istemiyorum(TÜRK TELEKOM).anlıyomusun beni duyuyomusun, birdaha söylüyorum bak BEN TELEFON HATTI SATIN ALMAK İS-TE-Mİ-YO-RUM.Telefon hattını ihtiyacı olana, ttneti ihtiyacı olana sat.ben senin telefon hattını satın almaya mecbur değilim.kullanmıyorum işime yaramıyor.

  36. mehmet says:

    arkadaşlar interneti bağlattıktan sonra sabit telefonunuzu iptal ettirin yani kapattırın internet bağlantısına bişey olmuyo

  37. new_world78 says:

    Bu kadar ahlaksızlık olmaz. Bu devlet bir hukuk devleti diye bas bas bağırsınlar sonrada Mahkemenin verdiÄŸi kararı uygulamasınlar. Bu devlet nasıl bir hukuk devleti anlamadım gitti. Hukukçular yapacaklarını yapmışlar vatandaÅŸ lehine haklı bir karar vermiÅŸler.Ama iÅŸ idare de bitiyor. Kanunların uygulanmasını saÄŸlayan idari kurumlardır ve bu kurumlar Hükümete baÄŸlıdır. EÄŸer hukukun verdiÄŸi kararları idare nezdinde uygulatma gücü yoksa bu hükümetin bıraksın bu iÅŸi yapmasın. Sözünüz geçmiyor mu arkadaÅŸ telekom’a. Sattınız elin yabancısına millete her gün kazığı sokup duruyor vatandaÅŸa. Kullanmıyorum ulan sabit hat kullanmak zorundamıyım ben sadece ADSL hizmeti almak istiyorum bedavandan her ay 15 ytl ödemek zorundamıyım? ….

  38. ÅŸeyhmus says:

    olması gerekeni yapmayan devlete yazıklar olsun…

  39. ahmet says:

    telekoma fatura tutarıyla ilgili bir itirazda bulundum.gelen cevap tehdit idici bir şekilde. ben faturaya itiraz ettim adamlar bana telefon hattı olmadan adsl hizmetinden faydalanamazsınız diyor.birde bu yılın ilk yarısında 821 tilyon net kar açıkladılar.sağılacak adam arıyor bunlar.

  40. anlamak mümkün değil says:

    bu ne saçmalık böyle be adsl kullanmak için her ay hiç kullanmadığım birşeyin parasını neden ödemek zorundayım anlamak mümkün değil yaaa başvuru yapmak istiyorum illede tutturmuşlar tel. hattıda almam lazımmış kardeşim istemiyorum sabit tel var bende cep telefonu yeter bana ben sadece internet kullanmak istiyorummmm bununda mümkünatı var neden işi zora koşuyorlar anlamıyorum yeret çıldırdım yav bir ülkede adsl başvurusu bukadar sorun olurmu be yazıklar olsun

  41. Sertaç says:

    Arkadaşlar hepimiz gidip telefon hatlarımızı kapatsak otomatik olarak da ADSL i kaptacaklar. bizde bunu onlara karşı kullansak yani desekki arkadaş sen benim adsl mi neden kapatıyosun adsl için sen bana telefon şart sözleşmesimi imzallattın aç benim adsl mi diye şikayette bulunsak hem mahkemece hemde tüketici haklarıyla nasıl olur. bunu deneyelim bence. kendimizi sömürttürmeyelim artık ayaklanalım .

  42. kenan KISA says:

    ArkadaÅŸlar , bunlar endilerini akıllı zannediyorlar.Bunlar yüzünden artık internet’i evde kullanmıyorum.Ancak ÅŸunu bilsinler yeni yetiÅŸen nesil kimlerin para denen illet için insanları nasıl sömürdüğünü çok iyi biliyorlar nokta

  43. Halil EMÄ°RAL says:

    Arkadaşlar,ADSL için telefon hattının şart koşulması gerçekten kanayan bi yara.Resmen milletimizle alay ediyor kefereler.Elbette haksız yere bizden aldıklarını helal etmiyoruz,ama bunlar haktan hukuktan anlamazlarki.Bunların hepsi gözlerini para hırsı bürümüş birer emperyalist ve avaneleri.Maneviyatları sıfır.Onun için ne desek boş.Ben şahsen her ikisini de iptal ettirmeyi düşünüyorum.

  44. turko says:

    kablosuz bi modem alın kısa mesafede ınternet kullanan komsularınızla gorusun 3-5 kişi toplanın tek bı paket uzerınden hepınız baglanın sabıt ucretın parasını ınternetın parasını ve modemın süreklı acık kalmasından kaynaklanan elektrık parasını aranızda pay edın max 15 lıraya işi çözün masaustu pc kullananlar ıse kablosuz baglantıya uygun ethernet kartlarından alsınlar o.ç ttnet anca böyle altolur

  45. @turko

    Peki bu tarif ettiğin komşular arasında kablosuz internet kullanmak yasal mı? TTNet tarafından bu konuda herhangi bir bilgi veriliyor mu?

  46. Halil EMÄ°RAL says:

    Arkadaşlar,bu konuya şimdilik en güzel çözüm şu ;ben internet ve sabit telefonu iptal ettirmek için telekoma gittim ve her ikisini de iptal ettirdim.Bir gün sonra beni istanbul telekom müşteri hizmetleri aradı ve iptal nedenlerini falan sordu.Ben de net aboneliği için sabit telefon aboneliğinin şart koşulmasını kabullenmediğimi v.s. anlattım.Sanırım onlarda abone kaybı yaşamamak için şöyle bi teklifte bulundular : sabit telefonun ücretini 9,33-TL.ye sabitlediler bunun yanında 100-dakika gündüz ve 100-dakikada gece olmak üzere toplam 200-dakika bedava konuşma hakkı verdiler.Eğer bir ay içinde konuşma süresi 200-dakikayı geçerse 9,33-TL nin üstüne eklicekler.internete de 33-TL ödüyordum onu da 19-TL yapalım dediler.
    Bu durumda net ve telefon ücreti ayda 28-TL yapıyor.Oysaki ben sadece nete 32-TL ödüyordum.Dolayısıyla teklifi kabul ettim.Şimdilik en karlı çözüm bu gözüküyor.Sizlerede iptal ettirmenizi tavsiye ederim.Çünkü aynı teklifi tüm iptal ettirenlere yapıyorlar.

  47. adem says:

    ben geri istiyorum versinler benim paramı helal elmiyorum

  48. davut says:

    herkez bir sömürgeye başlamış gidiyor cep telofonu firmaları yetmezmiş gibi bankalar yetmezmiş gibi birde telokom çıktı kendi çıkarları için uyguladıgı bu yöntem kabul edilirgibi degil mademki kanunda bunun yeri var hep beraber hakkımız aramalıyız

  49. Murat says:

    Arkadaşlar hepinizin söyledikleri çok doğru. Telekom özelleştirildi milleti soymak daha kolay oldu.ev telefonu kullanmadığım halde vergisini veriyorum. adsl için ev telefonunu şart koşuyolar.en son aldığım duyum, birinin telekoma bu konuda dava açtığı ve kazandığıdır. bunun gerçekleştirilmesi gerekiyo. avea vodafone vs. bunların çıkardığı kablosuz bellek tarzı modemlere de güvenemiyorum.onlarda faturalı hat üzerinden bağlanıyo internete.hepimiz bir olursak,herkez şikayetini yazılı bi şekilde dile getirirse olumlu sonuçlar alınabilir.iyi günler..

  50. kobra says:

    türk telekomun milleti kazıklamadan başka bi işi yo k aslında bi rakip olsa bak nasıl müşterinin istedigi yi gibi davranıyolar onlar da işin farkındalar ama işlerine ögle geliyor nasıl sa millet kuzu gibi ses çıkarmıyo devam zaten biz türk milleti olarak bu yüzden kaybediyoruz bizde millet olarak birlik beraberli k yok bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın feksefesi var kafamız da ama o yılan bi gün dönüp dolaşıp bizi sokunca anlıyoruz tıpkı ttnet tarafından kazıklandıgımız gibi