Teknobaz Rotating Header Image

İnternet Sitesi Alan Adı (Domain Name) Bulma Araçları

[Teknobaz] alan ismiİnternet sitesi açmak  isteyenlerin ilk karşılaştığı sorunlardan biri sitelerine verecekleri ismi bulmaktır. Çünkü sitenize vermeyi düşündüğünüz alan adının (Domain Name) alınmış olması pek muhtemeldir.

Webrazzi, alan adı almak isteyenlerin ismin alınıp alınmadığını veya o isme yakın opsiyon isimleri bulmanızı sağlayan 14 internet sitesini bizler için listelemiş.

Webhosting.info‘nun rakamlarına göre şu anda kayıt edilmiş toplam 114 milyondan fazla alan adı bulunuyor. Her hafta ortalama olarak 800 bin yeni alan adı kaydedilirken, yaklaşık 600 bin adeti ise sahipleri tarafından terk ediliyor.

Peki işinize yarayacak iyi bir alan adını nasıl bulacaksınız? Bu konuda işinize çok yarayacak 14 ücretsiz aracı bir araya getirdik.

1. Domain Pigeon
2. Ajax Whois
3. Domainr
4. Stuck Domains
5. 123 Finder
6. Domain Tools

7. DNScoop
8. Domain Typer
9. Name Station

10. NameBoy
11. SaveSpell

12. Dot-o-mator
13.Bust a Name
14. Domains Bot

WebrazziMükemmel Alan Adını Bulmak İçin 14 Ücretsiz Araç

Alan adı alınmış bir internet sitesinin kim tarafından alındığını öğrenmek için bknz. Alan (Domain) İsmini Kim Almış, Öğren

Alan adımı alıcam ne alayım…

2 Yorum

  1. Aydin says:

    Domain Tools u kullanıyordum diÄŸerlerini de inceleyeyim 🙂

  2. Most great details can assist in some or some other signifies. Preserve upgrading the blog, excited for additional written content material.