Teknobaz Rotating Header Image

Puppy Linux: Küçük, Hızlı ve Bedava [indir]

Puppy Linuxİşletim sisteminiz çöktüğünde veya hiç açılmadığı durumlarda, aklımıza ilk gelen şeylerden bir tanesi de kişisel dosyalarımızı kurtarmaktır. Linux dağıtımlarının son zamanlarda üstlendiği kurtarma misyonu ile kişisel dosyalarımızı kayba uğramadan kurtarabiliyoruz. Puppy Linux sadece 105 mb. İşletim sistemini hazır hale getirmek ve kullanmak için çok fazla sistem gereksinimi duymuyor. Kalıp dosyayı CD ve USB bellek üzerine yazarak kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Puppy Linux (Live CD) kurulumsuz CD özelliği ile harddiskinizdeki sistem ve kişisel dosyalarına hiç bir müdahalede bulunmadan deneyebilir, isterseniz de dosyalarınızı kurtarmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca Puppy Linux ile günlük kişisel kullanım için gerekli olan; internet, müzik, video, anlık mesajlaşma gibi uygulamaları kullanabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıdan Puppy Linux CD kalıp dosyasını indirebilirsiniz.

[indir] Puppy Linux 4.3.1pup-431.iso – 105 mb

Puppy Linux işletim sistemini çalıştırmak için en az  128 mb RAM hafızaya sahip olmalısınız. Kalıp dosyayı CD veya DVD üzerine yazarken mümkün olan en düşük hızda yazmalısınız. (CD için 4x ve DVD için 1x)

Puppy Linux işletim sistemini USB üzerinden kullanmak veya kurmak için ilk önce aşağıdaki Universal USB Installer programını indirin.

[indir] Universal USB InstallerUniversal-USB-Installer.exe – 763 kb

Universal USB Installer programını çalıştırın. Step 1 bölümünde Puppy 4.3.1‘i seçin. Step 2 bölümünde ise indirdiÄŸiniz kalıp dosyasını belirtin.

Bir kaç dakika içinde USB diskiniz hazır hale gelecektir. Bilgisayarınızı USB’den açılır ÅŸekilde ayarlayın ve Puppy Linux iÅŸletim sistemini kullanmaya baÅŸlayın…

[indir] Puppy Linux 4.3.1pup-431.iso – 105 mb

[indir] Universal USB InstallerUniversal-USB-Installer.exe – 763 kb

Puppy Linux – internet sayfası – puppylinux.org

Comments are closed.