Teknobaz Rotating Header Image

Google Chrome OS Kullanmak Ä°ster misiniz?[indir]

Google Chrome OS Google Chrome OS iÅŸletim sistemi resmi olarak tanıtıldı. Fakat bir çok  bilgisayar kullanıcısının beklentilerini karşılamak yerine kendi düşünce ve fikirleri uygulamayı seçti. Google Chrome OS iÅŸletim sisteminin sadece yüklü ÅŸekilde satılan bilgisayar sistemlerinde olacağını açıklaması bir çok kullanıcının tepkisini çekti. Belkide ilk defa Google böyle büyük bir tepki ile karşılandı. Resmen bencillik gösterisi yapmış oldu. BaÅŸka bir konuda iÅŸletim sisteminin sadece SSD (Solid State Disk) Katı durum diskler ile çalışacak olması idi. Bu biçimde davranarak paylaşımcı ruhunu kaybetmeye baÅŸladığını göstermiÅŸ oldu. Bu güne kadar çıkardığı bir çok internet servisini Gmail, Youtube, Picasa vb… kullanıcılara bedava sundu ve bir güzel test edilmesini saÄŸladı. Ancak herÅŸey Google’da istediÄŸi gibi gitmedi. KiÅŸisel kullanıcılarında Google Chrome OS iÅŸletim sistemini kullanmasını isteyen programcılar Chrome OS’un kaynak kodlarını diÄŸer Linux sürümlerinin çalıştığı gibi USB bellekten çalışabilen bir versiyonunu derlediler ve birçok meraklı kullanıcının meraklarını gidermelerini saÄŸladılar. AÅŸağıda verdiÄŸimiz baÄŸlantılar ile Google Chorme OS iÅŸletim sistemini indirebilir ve USB bellek ile çalışır hale getirebilirsiniz.

[indir] Google Chrome OS USB torrent – 305 mb  – chromium_os_usb.zip torrent dosyası

Torrent indirmeyi tamamladıktan sonra elinizde  en az 4 gb kapasiteli USB bellek olmalı. Kalıp dosyanın boyutu  arşivden çıktığında 2.39gb civarında. Google Chrome OS USB zip sıkıştırılmış dosyayı arşivden çıkarın. Daha sonra aşağıdaki bağlantıdan Image Writer for Windows programını indirin.

[indir] Image Writer for Windows – 5.6 mb

image writer for windows

Image Writer for Windows programıyla chrome_os.img dosyasını seçin. Sürücü harfi kısmına USB belleğinizin harfini belirtin. Ardından Write butonuna basın. İşlemler bittiğinde Chrome OS u kullanmak için bilgisayarınızı yeniden başlatın. USB diskten açılacak şekilde bios ayarınızı yapın.

chromium os açılış ekranı

10 saniyeden kısa bir sürede Chrome OS açılış sayfasıyla karşılacaksınız. Google kullanıcı adı ve şifrenizi girerek Google Chrome OS işletim sistemini kullanmaya başlayın.

chrome os ana menü

Chrome internet tarayıcıdan farkı olmayan sistemle şu an için mevcut olan servisleri kullanabilir. İstediğiniz gibi internete sörf yapabilirsiniz.

[indir] Google Chrome OS USB torrent – 305 mb – chromium_os_usb.zip torrent dosyası

[indir] Image Writer for Windows – 5.6 mb

How To Run Google Chrome OS From A USB Drive [Windows] – makeuseof.com

6 Yorum

  1. miglate says:

    Harika bir yazı. TeÅŸekkürler…

  2. Koray Karaca says:

    Google Chrome OS bulut bilgi işletim sistemini kendim bizzat denedim ve kullandım. Deneme sistemi Dell Inspiron 6000 Sadece ses kartı çalışmadı. Kararlı sürüm çıktığında bu gibi sorunlarıda hallettiklerinde kullanılabilir bir sistem olacaktır.

  3. miglate says:

    Açıkcası ben de burada yazılanları yaptım ve usb diski donanım problemlerine karşı bir eski laptop ve bir de yeni laptop da denedim. ikisinde de chronium os ekranı çıkıyor ama uzun bir süre beklememe rağmen hiç bir şey olmadı. Acaba bu beklemeyle ilgili belli bir süre var mı?

  4. Koray Karaca says:

    @miglate
    Kullanıcı girişinde Gmail hesap bilgilerinizi kullanın adsoyad@gmail.com ve şifre şeklinde. Bu ekranı geçip diğer alanda fare ile işlem yapamıyorsanız tahminim birden fazla donanım sorunuyla karşılaşmış olabilirsiniz. Ben gayet iyi kullandım. Tek sorun ses kartı ile ilgiliydi.

  5. miglate says:

    @koray karaca: herhangi bir kullanıcı adı ve sorma ekranına gelemedim bile. maalesef chronium os yazılı boş bir ekran beni bekliyordu. Siz de de böyle boş bir ekran geldi mi? Yoksa doğrudan kullanıcı adı ve şifresinin sorulduğu ekran mı geldi?

  6. Koray Karaca says:

    @ miglate
    ben kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptım. Tek bir ekranda sürekli bekleme yapmadı. Giriş ekranı 10sn den kısa bir sürede açıldı. Normal şekilde nette siteleri ziyaret ettim. Tek sorun ses kartı problemiydi. USB yükleme işlemlerinden kaynaklanan bir probleminiz olabilir. Tekrar yükleme yapıp denemenizi tavsiye ediyorum.