Teknobaz Rotating Header Image

Dünya’nın Öbür Tarafında Hangi Ãœlke, Neresi Var Bul

bc-tunnel.jpg Bazen aklımıza gelir. Bulunduğumuz yerden tünel kazmaya başlasak, dünyanın diğer tarafında nereden çıkarız? Bulunduğumuz yerin dünyanın diğer tarafında karşılık gelen yer neresidir?

Map Tunnelling Tool sitesi sayesinde herhangi bir yerin dünyanın diğer tarafında nereye karşılık geldiğini harita üzerinde kolaylıkla görebilirsiniz.

Dünyanın diğer tarafında neresi var bulmak için Map Tunnelling Tool sitesinde yer alan soldaki Google Maps haritası üzerinde bulunduğunuz yeri işaretlemeniz yeterli olacaktır.

Hemen yandaki pencerede belirttiğiniz noktanın karşılığı harita üzerinde gösteriliyor. Ayrıca haritanın altında Nearest Country ifadesi ile en yakın ülke ismi belirtiliyor.

Haritaların altında yer alan Options bölümünde [Map Height : Small – Medium – Large] seçenekleri ile haritanın boyutlarını deÄŸiÅŸtirebilirsiniz.

Böylece tünel kazmaktan ve haritaları alt alta getirip uğraşmaktan kurtulduk.

Bu tünel kazma ile ilgili bir soru hatırlıyorum. BulunduÄŸumuz yerden tünel kazmaya baÅŸlasak dünyanın diÄŸer tarafında tünelden önce kafamız mı yoksa ayaklarımız mı çıkar? 🙂

E-posta ile bize bu siteyi tavsiye eden ArcturuS‘a teÅŸekkürler.

Tunnel to the Other Side of the Earth [Free Map Tools]
Bond, James Bond [Flickr – bionicteaching]

2 Yorum

  1. ArcturuS says:

    Balıkesir’den selamlar…
    Bu yazıyı paylaÅŸtığınız için teÅŸekkürler. Çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyorum ve baÅŸarılarınızın devamını diliyorum…

  2. @ArcturuS

    Yazı için teşekkürler. Okurlarımızın katkısı bize güç katıyor.

    Bu arada yeni bir proje var galiba, havya.net