Teknobaz Rotating Header Image

Turkcell: Özel Günlerde Kısa Mesajlara Saat Sınırı!

Kısa MesajNahnu‘dan öğrendik, Turkcell geçtiÄŸimiz Miraç Kandili’nde SMS (Kısa Mesaj) gönderimine saatlik sınır koymuÅŸ.

Mesajlaşma trafiğinde meydana gelen yoğun talep nedeniyle, abonelerimize daha iyi hizmet verebilmek ve SMS’lerin zamanında ulaşabilmesi için yalnızca 29 Temmuz Miraç kandilinde 5 SMS kampanyasına ve BizBize Kampus tarifesindekiler için 3 SMS kampanyasına saat sınırı konulmuştur. Kampanyamız 00:00-17:00 saatleri arasında geçerli olacaktır.

Bizden duyurması bundan sonra bu bütün kandillerde, bayramlarda vs uygulanır. Tedbirinizi alın, kısa mesajlarınızı önceden gönderin.

Tabii diğer cep telefonu operatörlerinde de çok kısa zamanda bu uygulama yürürlüğe girer.

NOT: SMS’in Ä°ngilizce açılımı Short Messaging Service. Yani Türkçesi Kısa Mesaj Servisi. Åžimdi Türkiye’de cep telefonundan gönderilen kısa mesajlar için ısrarla ESEMES (SMS) denilmesinin mantığı nedir? Kısa mesaj, kısa ve öz doÄŸrusu bu!

Her yıl Türkiye’de çok güzel bir organizasyon yapılıyor, Türkçe Olimpiyatları. Dünyanın 100’den fazla ülkesinden gelen çocuklar Türkçe bilgileri için yarışıyorlar. Finalini de televizyonlar veriyor. Hatırlıyorum sunucu, programda izleyicilere seslenerek şöyle diyordu “Ä°stediÄŸiniz adaya ESEMES göndererek oy verebilirsiniz.” Türkçe Olimpiyatları’nda böyle bir lafın üzerine ancak “Yorum Yok!” denir! Hayret ki ne hayret!

Turkcell SMS’lere saat sınırı koymuş [Nahnu]
Bumper Sticker? [flickr – katielips]

2 Yorum

  1. İlk defa değil ki, bu seneki tüm bayramlarda bu uygulama geçerliydi.

  2. @hakan yamanoÄŸlu

    O zaman bu iÅŸ kalıcı olmuÅŸ demektir! Turkcell kullanıcılarına hayırlı olsun 🙁