Teknobaz Rotating Header Image

Microsoft’a Kulak Ver, Ä°nterneti Güvenli Kullan

Bilgisayar TemizlikSamanyolu Haber, Microsoft‘un internet kullancıları için güvenlik tavsiyelerini güzel bir fotoÄŸraf galerisi ile listelemiÅŸ.

Ä°nternet çağımızın en güzel araçlarından biri, ancak internet bir anlamda küçük bir gemi ile açık denizlere açılmak gibi bir ÅŸey. Açık denizler ne kadar tehlikelidir, bilirsiniz. Sözün özü internet kullanırken en önemli ÅŸey güvenlik… Ä°ÅŸte size bu konuda tavsiyeler,

Önemli kişisel bilgilerinizi hiçbir zaman bir e-posta, anlık ileti veya açılır pencere üzerinden başkalarına vermeyin.

Yasal ve kurumsallaşmış şirketlerin çoğu, parola, hesap veya kredi kartı numarası ya da diğer gizli bilgileri istemek için bu yöntemleri kullanmayacaktır.

Sızdırma dolandırıcılığı yapanların insanları yanıltmaları kolaydır. ÖrneÄŸin, bir e-posta iletisinin ‘Kimden‘ satırındaki adresi taklit ederler. ÇoÄŸu ÅŸirket kiÅŸisel bilgileri e-posta yoluyla istemez.

Windows Live Messenger ve Windows Live Hotmail adresinizde kullandığınız şifrenizi mutlaka belirli bir uzunlukta ve kolay tahmin edilemeyecek şekilde belirleyin.

Şifrelerinizi kimseyle paylaşmayın. Başka e-posta hesaplarınız, üye olduğunuz forumlar, bloglar ve başka interaktif siteler için aynı şifreyi kesinlikle kullanmayın.

Bilgisayar korsanları MSN ve Windows Live Hotmail giriş sayfalarını birebir taklit ederek aslında sahte olan sayfalar düzenliyorlar. Siz şifrenizi yazdığınızda arka planda bilgilerinizi ele geçirmiş oluyorlar.

Windows Live Messenger servisini kullanmak için sadece orijinal Windows Live Messenger‘ı kullanın.

Microsoft Destek Hizmetleri adı altında gelen e-postalar içinde yer alan linkleri tıklayarak şifrenizi, özel güvenlik bilgilerinizi talep eden sorulara cevap vermeyin.

Bilgisayarınızın güvenlik ayarlarını asla düşürmeyin.

Comments are closed.