Teknobaz Rotating Header Image

Güne Zinde Başlayın

zindehaber7′de yer alan bir yazı ile güne zinde baÅŸlamanın adımlarını takip edelim…

Sabahları uyanınca şöyle güzelce esneyin. Sol bacağınızı ve sağ kolunuzu iyice gerin ve bunu diğer bacak ve kolunuzla da tekrarlayın.

Esnemek uyanmamıza yardım eder mi? Ä°nsanlar bilinçli olarak esneyebilir mi? Yok ÅŸu bacağınızı gerin vs… Bence güne zinde baÅŸlamanın en güzel yolu erken yatıp erken kalkıp ve güne spor ile baÅŸlamak, mümkünse sporu dışarda yapıp sabahın temiz havasını teneffüs etmektir.

Yataktan kalkın ve kahkahalar atın( Şimdi değil!).

Kahkaha yerine gülümsek olmaz mı? Kalkarken gülümsek yanında bence aslında yatarken gülümseyebilmek çok daha önemli…

Artık kendinize gelmek için bir bardak çay ya da kahve içebilirsiniz. Ancak kahveniz çok acı, çayınız ise demli olmamalı. İçeceğinizi yudumlarken olumlu şeyler düşünüp güne pozitif düşüncelerle başlayın.

DediÄŸim gibi erken kalk, dışarda spor yap, sonra gel duÅŸunu al, sonra kahvaltı…

Kahvaltıda taze meyveler yiyin. Bunlar, içeriğindeki meyve şekerleri ve vitaminler yoluyla size ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacak.

Bu insandan insana deÄŸiÅŸir herhalde… Bence klasik bir Türk kahvaltısı çok ideal olabilir: Peynir, zeytin, domates, salatalık ve sıcak bir ÅŸeyler mesela tavada yumurta… Ama dışarı çıkmadan bir elma da fena olmayabilir!

5 dakika ip atlayın ya da 10 dakika step yapın.

5 dakika… 🙁 Hem de kahvaltıdan sonra… DediÄŸim gibi önce spor… 5 dakika yetmez, en az yarım saat!

Pencereyi açın, balkona ya da bahçeye çıkıp derin derin nefes alın ve oksijen depolayın.

Dışarı çıkmak için geç kalındı… En baÅŸta çıkacaksın; yoksa uyuÅŸukluktan kurtulmak zor…

Åžimdi de duÅŸa girin. SoÄŸuk – sıcak suyla masaj yapın.

Dışarda spor yaptıktan sonra, iyice bir terledikten sonra eve gelince ilk yapılacak iÅŸ duÅŸ almaktır. Normal duÅŸunuzu alın ve sonuna doÄŸru suyu derece derece soÄŸutun ve kısa süreli soÄŸukça bir duÅŸ alın. Alparslan TürkeÅŸ ile yapılan bir röportajı hatırlıyorum… Alparslan TürkeÅŸ her sabah soÄŸuk duÅŸ alarak güne baÅŸlarmış.

Kendinize ekmek, krep, yulaf ya da mısır gevreğinden oluşan ikinci bir kahvaltı hazırlayın. Bu sizin güne daha sıcak bakmanızı sağlayacak.

Kahvaltıyı bitirmemiÅŸ miydik? Bana bu maddeler sıralı gibi gelmedi…

Zor işlerinizi öğleden sonraya bırakın. Sabahları daha çok yapılması kolay olan işlerinizi bitirin.

Bu maddeye kesinlikle katılmıyorum… Konumuz güne zinde baÅŸlamak… Güne zinde baÅŸladı isek niye zor iÅŸleri öğleden sonraya bırakıyoruz? EÄŸer dediÄŸimiz gibi erken uyandık isek, sporumuzu yaptı isek ve güzel bir kahvaltı… İçinizde kıpır kıpır bir enerji hissedersiniz. Öyleyse zor iÅŸlerinizi sabahtan öğlene kadar yapmak daha mantıklı. Küçük bir öneri daha: Sabah takip ettiÄŸiniz bir kitaptan 5 – 10 sayfa okuyarak baÅŸlamanız zihninizin açılmasına yardım eder.

Akşam yemeğinizi çok geç saatlerde yemeyin. Böylece organizmanız geceleri fazla yorulmaz. Ayrıca hem daha iyi uyursunuz, hem de zinde uyanırsınız.

Evet doÄŸru. AkÅŸamları mümkünse hafif bir ÅŸeyler yemek lazım, tabii bunun için belki de çok aç olmamanız lazım. EÄŸer yatmadan önce bir ÅŸeyler yeme – dbd gece yemeÄŸi – gibi bir alışkanlığınız varsa kesinlikle bu alışkanlığınızı terkedin. Bazen aç yatmak daha kolay kalkmanıza yardımcı olur…

Ä°ÅŸte böyle yazıdaki maddeler ve benim bu maddelere ÅŸerhlerim…

haber7‘de bu yazıya ÅŸu ana kadar 8 yorum yapılmış. Bakalım yorumcular ne buyurmuÅŸlar, içlerinde güzel tavsiyeler olabilir…

Ceyda Dereci

Sabah namazı vaktinde esen rüzgarlar zindelik vericidir.

Okan Sezer

Çok güzel de bunu yapmak için sıcacık ev, yakın işyeri olması lazım.

Mustafa Temir

Ne yersen ye az ye. Az yemek insan sağlığı için çok önemlidir. Ve yorumcu Ceyda kardeşimizin dediği gibi sabah namazına kalk ve abdest alıp cami de cemaatle namaz kıl.

Hüseyin Orakçı

Sabah namazına kalkınız Önce güzelce abdest alınız Sonra namazı cematle kılmak için camiye gidiniz. Yatsı namazından sonra fazla beklemeden uyuyunuz.

Evet sizleriniz yorumlarınız…

[haber7] Artık güne kesinlikle zinde başlayacaksınız

Comments are closed.