Teknobaz Rotating Header Image

Firefox: Sayfada Arama ile Bilgilere Hızlı Ulaşın

Firefox Arama

Arama motorları ile arama yapıp, çıkan sonuçlara göre yönlendirildiğiniz internet sayfasında aradığınız bilginin nerede olduğunu bulmanız bazen oldukça zordur.

Firefox Find ile aradığınız konuya ait bilginin sayfanın neresinde geçtiğini kolayca bulabilirsiniz. Bu sayede uzun ve karmaşık sitelerde kolayca arama yaparak, bütün siteyi okumak zorunda kalmayacaksınız.

Firefox Find seçeneği, geçerli internet sayfasında arama yapma imkanı sağlar. Firefox Find seçeneğine menüden ulaşabileceğiniz gibi, Ctrl+F kısa yol tuşu ile de ulaşabilirsiniz.

Ctrl+F tuşlarına bastığınızda sayfanın alt kısmında arama ekranı çıkar. Aranmasını istediğiniz kelime ya da kelime gruplarını girmeye başladığınızda, geçerli sayfadaki kelimenin üzeri renkli olarak gösterilir.

Eğer aradığınız kelimenin daha başka nerelerde, geçtiğini bulmak isterseniz; arama menüsündeki Next ve Previous seçenekleri ile kelimenin sonra ve önce nerelerde geçtiğini görebilirsiniz. Highlight all tuşu ile aradığınız kelime bütün sayfada renkli olarak gösterilir. Eğer kelime geçerli sayfada geçmiyorsa arama menüsünün rengi değişir.

Bu arama seçeneği sadece metinlerde etkili olup, Flash ya da resimlerde geçen kelimeleri göstermemektedir.

Internet Explorer’da da Ctrl+F ile arama yaparak, bilgilere daha kolay ulaşabilirsiniz.

İnternet, birazda arayıp bulmaktır.

Comments are closed.