Teknobaz Rotating Header Image

Teknobaz Yeni Bir Rekor Kırdı: Bir Günlük Ziyaretçi 4.919

Teknobaz üç ayı geride bıraktı ve ÅŸu an itibari ile toplam ziyaretçi 25.054 ve toplam sayfa gösterimi 65.341. Bu ay çok deÄŸiÅŸik bir deneyim yaÅŸadık, iki kere kendi rekoromuzu kırdık. Temmuz ayından önce günlük ziyaretçi rekorumuz 610 idi ve 28.Haziran.2007‘de bu rekoru kırmıştık. Bu ay ise önce 21.Temmuz.2007‘de 885 ziyaretçi ile yeni bir rekor kırdık ve bir sonraki gün 22.Temmuz.2007 yani Türkiye Milletvekili Genel Seçimleri‘nin yapıldığı gün ziyaretçi sayımız

4.919 ve 14.797 sayfa… Temmuz ayında toplam ziyaretçi sayımız ise 14.481 ve 37.827 sayfa. Yani Temmuz ayında Teknobaz’ı ziyaret edenlerin üçte biri tek bir günde geldi.

22.Temmuz.2007

Peki niye böyle oldu? O gün gelen 4.919 ziyaretçinin amacı tabii günün anlam ve önemine uygundu. Yani herkes son dakikada seçmen sandık numarasını öğrenmeye çalışıyordu ve aranan kelimelerin başında ‘YSK‘, ‘seçim‘, ‘seçmen‘, ‘sandık‘ gibi kelimeler geliyordu. Ve arama motorları ziyaretçilerimiz YSK ve seçim ile ilgili yazılarımıza yönlendirmiÅŸti. Tabii ÅŸimdi Berkay‘ın dediÄŸi gibi biz bir daha bu rekoru ne zaman kırarız acaba? Ve artık bu 4.919 rakamı bizim için hedef.

Tabii bu ay aylık ziyaretçi rekorumuzu da kırmış olduk: 14.481 ziyaretçi, bir önceki ay 7.957 idi. Biliyoruz ki biz iÅŸimizi yapacağız rekorlar arkadan gelecek…

Temmuz 2007

Temmuz 2007‘de toplam 51 yazı yayınladık, toplamda yayınlanan yazı da 142‘ye ulaÅŸtı.

Bu ay yazılara yapılan yorumlarda da büyük bir artış sağladık. Feedburner RSS abonelerimiz de 24 rakamını gördük.

Teknobaz okurları da yaptıkları yorumlarla Teknobaz’a katkı yapmaya baÅŸladılar; mesela Can‘ın tavsiyesi “Bir E-Posta Ä°konu Edinin” yazımızı yazdık ve Oyyla kullanıcıları tarafından çok büyük ilgi gördü. Can‘ın “[indir] Microsoft Powertoys: Sanal Masaüstü Yöneticisi” yazısında yaptığı yorumda bir tavsiyesi daha var onu da kesinlikle deÄŸerlendireceÄŸiz. Ve Oyyla kullanıcılarından n0pe‘nin tavsiyesi ile “[indir] Magic ASCII Studio: ASCII Resimler Yapın” yazımızı yayınladık. Sonra “Parmağınızdaki Seçim Boyasını Çıkarın” yazısı da blogcular tarafından ilgi gördü.

Ä°leride Teknobaz okurlarının çok büyük bir katılımla katkı yapacağını bekliyoruz… Yorumlarınızı eksik etmeyin…

Ağustos ayında ben, Berkay ve Koray üçümüz de 3 haftalık izin kullanıp, tatile çıkacağız. Dolayısıyla yazılarımızda belki küçük aksamalar olabilir, merak etmeyin. Bu tatil işinin güzel tarafı biz Teknobaz ekibi olarak bir araya gelme şansı yakalayacağız ve hep beraber bir Teknobaz değerlendirme toplantısı yapacağız.

Görüşmek üzere, hoşça kalın…

Comments are closed.