Teknobaz Rotating Header Image

Dünya Saatleri, Dünyada Yerel Saat Kaç Öğrenin

Diğer ülkelerdeki saatin kaç olduğunu öğrenebilmek için “Dünya’da Saat Kaç?” yazısına yer vermiştik.Burada tanıttığımız time and date.com sitesi sayesinde kolaylıkla diğer ülke şehirlerindeki saat durumlarını öğrenebiliyorduk.

Dünyada yerel saatin kaç olduğunu öğrenmenin daha kolay bir yolu daha varmış: Qlock.

Qlock

Bu site Google dünya haritası (Google Maps) üzerinden, saatini öğrenmek istediğimiz ülke veya şehir üzerine imleci götürdüğümüzde saatin kaç olduğunu hemen ekranda gösteriyor. Eğer şehri bulmak zor diyorsanız, alttaki arama satırına şehrin adını girerek otomatik gösterme yaptırabiliriz. Ama şehrin İngilizce ismini yazmalısınız. Mesela:

  • Istanbul- 6:07 am
  • Berlin – 5:07 am
  • Paris – 5:07 am
  • London – 4:07 am
  • New York – 11:07 pm
  • Los Angeles – 8:07 pm
  • Tokyo – 12:07 pm
  • Beijing (Pekin) – 11:07 am

Ve hatta değişik şehirlerin saatlerini sitenize de ekleyebilirsiniz. Aynen şöyle:

Yani artık; Almanya, Amerika, İtalya, Çin, Avusturya, Kanada, İngiltere, Fransa, Birezilya, Japonya, Kenya, Mısır, Irak, Azerbeycan ve diğer dünya ülkelerinin saatleri kolunuzda sayılır.

[Qlock]

1 Yorum

  1. Gülergün Özverim diyor ki:

    Uluslararası Saat Farkları | Dünya Saatleri – Zaman Dilimleri Sırbistan’ı aramıştık. Türkçesi de varmış. Sizinki daha güzel gözüküyor ama sanırım…

Yorum Yap