Teknobaz Rotating Header Image

YSK: Seçim Videosunu İzleyin, Nasıl Oy Kullanılır Öğrenin

Bu Pazar 22.Temmuz.2007‘de genel seçimler var ve milyonlarda seçmen oy kullanacak. YSK (Yüksek Seçim Kurulu) “oyların nasıl kullanılacağına” dair vatandaÅŸlı bilgilendirici bir film hazırlamış. Bu film TRT’de yayınlanacakmış.

Filmde, Necmi Yapıcı‘nın ”Ayrılsak da Beraberiz” dizisinde canlandırdığı ”Feridun Bitir” tiplemesi vatandaÅŸlara nasıl oy kullanacaklarını anlatıyor. Filmde, evden çıkarken seçmenin hangi belgeleri yanında getireceÄŸi, oyunu nasıl kullanacağı, oy kullandıktan sonra mürekkebin istenmeyen baÅŸka yerlere dağılmaması için neler yapacağı gibi bilgilere yer veriliyor.

Filmde gerekli belgelerini yanına alarak, sabah erken saatte oyunu kullanmaya giden Feridun Bitir, seçmenlere de ”mutlaka oy kullanmaları, yanlarına seçmen bilgi kağıdı ve kimlik belgesi almaları, sıra beklememek için oy kullanmaya erken gitmeleri” konusunda uyarılarda bulunuyor.

VatandaÅŸlık görevimizi yerine getirelim oy kullanalım. Vatana, millete hayırlı olsun…

[Samanyolu Haber] YSK bilgilendirici film hazırladı – Video

5 Yorum

  1. […] Burda gördüm. Kategori:burda gördüm  Yorum Yaz […]

  2. […] seçim filmini de izleyerek nasıl oy kullanılır öğrenebilirsiniz ve YSK‘nın sitesiden TC Kimlik Numaranız ile seçmen sandık bilginizi […]

  3. […] YSK: Seçim Videosunu Ä°zleyin, Nasıl Oy Kullanılır Öğrenin YSK (Yüksek Seçim Kurulu) “oyların nasıl kullanılacağına” dair vatandaÅŸlı bilgilendirici bir film hazırlamış. Bu film TRT’de yayınlanacakmış. […]

  4. artıajans says:

    Elinize sağlık, belkide ilk defa oy kullanacak onbinlerce genç arkadaşımız var. Güzel bir çalışma teşekkürler.

  5. yıldız says:

    gerçektende güzel sitae ehh yani dielim