Teknobaz Rotating Header Image

Aile Hekimi Kaydını Kontrol Et, Aile Hekimini Öğren

Aile Hekimliği uygulaması bir çok ilde başladı. Uludağ Üniversitesi Aile Hekimliği hakkında diyor ki:

Aile Hekimi

Birey ve ailelere sürekli ve çok yönlü sağlık hizmeti veren, biyolojik, klinik ve davranış bilimleriyle iç içe olan, faaliyet alanı içinde, tüm yaş gruplarını, her iki cinsiyeti, tüm sistemleri ve bütün hastalıkları kapsayan bir uzmanlık alanıdır.

Aile Hekimliği önemlidir, çünkü:

  • SaÄŸlık hizmetini aile bireylerinin tümüne birden sunar.
  • SaÄŸlığın sadece hastalık ve sakatlıkların olmayışı deÄŸil, sosyal yönden de tam bir iyilik hali içinde olma durumu olduÄŸunu dikkate alarak hizmeti sunar.
  • SaÄŸlık ile ilgili sorunlarda ailelere danışmanlık yapar ve yol gösterir.
  • Birinci basamak saÄŸlık hizmetinin yeterli olmadığı durumlarda kiÅŸilerin daha ileri saÄŸlık bakımının saÄŸlanması konusunda gerekli olan organizasyonu gerçekleÅŸtirir.

Aile HekimliÄŸi hakkında gerekli bilgilere SaÄŸlık Bakanlığı‘nın ve UludaÄŸ Ãœniversitesi‘nin sitelerinden öğrenebilirsiniz.

Bu uygulamadan yeni doğan bebeğimizi sağlık ocağına götünce haberim oldu. Daha önceleri afişlerini görüyordum sağda solda ama hayatımızı nasıl etkileyeceğini bilmiyordum.

Sağlık ocağına gittiğimizde,

Soru 1: Nerde oturuyorsunuz?

Soru 2: Kaydınız var mı?

OturduÄŸumuz yer tamam da, kaydımız baÅŸka yerdeymiÅŸ o yüzden Toplum SaÄŸlık Müdürlüğü‘ne dilekçe vermemiz gerekiyormuÅŸ. Bir iki dilekçe olayı…

Sizlerin de aynı sürprizlerle karşılaşmamanız için tavsiyem kayıtlarınızı aşağıdaki linklerden kolaylıklar diyarı internette kontrol etmenizdir.

Bu iller arasında Adana, Kırıkkale, Sakarya, Gümüşhane da var ama internet üzerinden bir sorgulamaya ulaşamadım. Durumunuzu öğrenmek için bağlı olduğunuz sağlık ocağına giderek kaydınızı kontrol ettirmeniz gerekiyor.

SaÄŸlık sizinle olsun…

Güncelleme (18.Eylül.2007): Gümüşhane İl Sağlık MüdürlüğüAile Hekiminizi Öğrenmek İçin

[T.C Sağlık Bakanlığı] Aile Hekimliği Türkiye Modeli
[Uludağ Üniversitesi] Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Sayfalarında Yer Alan Konular
[Cumhuriyet Ãœniversitesi] doktor.jpg

25 Yorum

  1. […] Aile Hekimi Kaydını Kontrol Et, Aile Hekimini Öğren […]

  2. Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü aile hekimi sorgu ekranını Türkiye genelinde ilk olarak biz faaliyete geçirmemize rağmen nasıl bulamadığınız hayretle karşıladım.
    Aile Hekiminizi Öğrenmek İçin linkimizi eklerseniz sevinirim. İyi çalışmalar

  3. Gümüşhane SaÄŸlık Müdürlüğü’nün Aile Hekimi Sorgulaması’nı da ekledik. Uyarı için çok teÅŸekkürler.

  4. Ãœmran says:

    İnanın bana hayatımda bu kadar kötü bir uygulama görmedim. Bir buçuk aydır eşimin kayıtlı olduğu aile hekimine geçmek için uğraşıyorum. Ama herkes birbirine gönderiyor. Ya aile hekimliği düzeniniz belli olsun kimden doktorumuzu değiştirebiliyoruz iyi bilelim ya da aile hekimliği uygulamasını ortadan kaldırın.

  5. […] Aile Hekimi Kaydını Kontrol Et, Aile Hekimini Öğren (24.Mayıs.2007) Aile HekimliÄŸi uygulaması bir çok ilde baÅŸladı. UludaÄŸ Ãœniversitesi Aile HekimliÄŸi hakkında diyor ki: … […]

  6. […] Aile Hekimi Kaydını Kontrol Et, Aile Hekimini Öğren […]

  7. Aile hekimliÄŸi uygulamasına ilk geçen illerden olan Düzce ilimizde de bu uygulamayı sürdürüyoruz, hatta diÄŸer illerin aksine kayıtlarımızı her ay düzenli olarak güncelliyoruz. Bunun yanında ailehekimibul.com çok yakında tüm illerimizi kapsayacak bir aile hekimi arama motoruna dönüşecek. Ä°yi günler dilerim…

    duzcesaglik.gov.tr

  8. Melih says:

    Aile HekimliÄŸi iÅŸyeri hekimliÄŸine benziyor.

    11 defa hekime gittim. Her defasında ilaç yazıp gönderdi. Tabii sonuç yok. Sonunda tartıştık; nihayet sevk etti. Ortepedi uzmanına göründüm. Ä°laca bile gerek yokmuÅŸ. Taban düşüklüğü var diye 2 tabanlık yazdı iyileÅŸtim. 11 defa gittiÄŸim ve bana yazılan ilaçların bana verdiÄŸi zarar ve devlete olan ilaç maliyeti… Yazık!

    İlaç harcaması katlanarak büyüyecek zavallı vücutlarımız isyan edecek. Aile hekimi sevk yaptığında ücretinden kesinti yapılacakmış. Hazırlanın aile hekimlerinin kapısında insanlar ölmeye başlarlar yakında.

  9. mehmet çalık says:

    benim nufus ve aile nufusumu ögrenmek istiyorum

  10. sadıksulu says:

    benim nufus ve aile nufusumu öğrenmek istiyorum

  11. seyit ahmet says:

    ben aile hekılığnın nerde oldugunu bılmıyorum öğrenmek istıyorum

  12. tahir gedik says:

    kırşehir merkezde oturuyorum.aile hekimimi öğrenemiyorum googlede çıkmıyor birileri yardımcı olabilirmi???

  13. gülay yılmaz says:

    huzurevi loj.b bl. no: seyhan adana
    aile hekimi mi öğrenmek istiyorum.

  14. ayhan says:

    kayseriden yazıyorum aile hekimi ni nasıl değiştirebilirim.Bağlı bulunduğumuz sağ.ocağındaki başka bir doktoru tercih edebilirmiyim.Lütfen yardımcı olurmusunuz? Şimdiden teşekürler..!!!

  15. semra bulut says:

    aile hekimini öğrenmek istiyorum bursa

  16. önder says:

    izmir buca dan gaziemir aktepe mah. taşındım nufus ve muhtarlık kayıtlarını yaptırdım aile hekimliğine gittiğimde ise halk sağlığı merkezine kayıt olmam gerektiğini söylediler buca da aile hekimliği hemen kayıt yapmıştı iki aydır aile hekimim yok

  17. gökhan says:

    aile hekimimi öğrenmek ıstıyorum kütahya

  18. hasibe says:

    aile hekimimi öğrenmek istiyorum KÜTAHYA

  19. MEVLÃœT ARSLANTÃœRK says:

    MErhaba Aile hekimimi öğrenmek istiyorum KOCAELİ / GEBZE

  20. mehmet says:

    doktorunmuz akıllı bir bilimci olsun

  21. […] Aile HekimliÄŸi dönemi baÅŸlıyor. Kasım ayından itibaren baÅŸlayacak uygulama da kiÅŸilerin Aile Hekimleri […]

  22. bağcılar says:

    bu nebicim bir uygulamadır bilemiyorum hükümet bununla ne elde etmeye çalışıyor kimlere rant saglamaya çalıştıgı belli degil küçük yerlerde geçmişler zaten bir kasabada üç dört bin nufus olur günlük on hasta çıkmaz ist bağcılarda sekiz yüzbin nüfuz var en az 300 400 doktor olması lazım bu uygulamanın düzgün bir şekilde yürüye bilmesi için yada insanların madi durumu kötü kirada oturanlar bir adres degişiklinde doktorunu degiştire bilmek için günlerce ugraşacak küçük illerde normal ama ist için şaçma bir uygulama halk olarak sesimiz yükseltmek ve uygulamanın sonlandırılması için şikayetci olalım

  23. tigerrr says:

    slm ben bir turlu aile doktorumu ogrenemedim yardimci olabilirmisiniz

  24. ramazan asık says:

    slm aile hekimimi bulmadım yardımcı olursanız sevinirim tşkrlr.

  25. aile hekimimi bulmakta yardımcı olabilirmisiniz tşkrlr.