Teknobaz Rotating Header Image

IBB TKM: Ä°stanbul’daki Trafik Durumunu Öğrenin

IBB TMK LogoHaberler‘e göre; trafiÄŸe çıkan araç sayısı 2006 Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34.6 artışla 109 bin 874 adet olmuÅŸ ve yoÄŸunluk sıralamasında Ä°stanbul birinci sırada. Alternatif yolların azlığı, çıkan araç sayısının artması trafik çilesini her gün artırıyor.

Tabi bu çileli trafik hayatına elektronik çözümler de yok değil! Mesela İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi bunlardan birisi. Bu site sayesinde İstanbul’un 110 ana noktasındaki trafik durumunu anlık görüntüler şeklinde görebiliyorsunuz. Bu sayede alternatif yollara yönelebilir, saatlerinizi trafikte beklemek ve sinir olmakla harcamazsınız.

Site size güzergahı seçme imkanı vererek o güzergah üzerindeki kamera görüntülerini gösteriyor. Ayrıca Trafik Yoğunluk Haritası sayesinde İstanbul’un ana yollarındaki trafik durumunun açık mı, akıcı mı, yoğun mu, o andaki trafiğin akış ortalama hızını size harita üzerinden gösteriyor. Trafik kameraları seçeneğini seçtiğinizde İstanbul’un çeşitli noktalarındaki kameralar belirmekte, kamera ikonlarına tıkladığınızda ise ilgili yerin anlık trafik görüntülerini ekranınıza getiriyor.

IBB TKM

Site anlık görüntü vermenin yanın da 75 kritik noktadan size canlı görüntü ulaştırıyor. Trafiği görmenin yanında, İstanbul’u görmek isteyenler de bakabilir.

Sitenin belirttiği 444 4 154 numaralı telefonu arayarak İstanbul’daki trafik durumunu telefondan da öğrenebiliyorsunuz.

Yolunuz açık olsun.

4 Yorum

  1. […] IBB TKM: Ä°stanbul’daki Trafik Durumunu Öğrenin […]

  2. Batuhan says:

    Selam, iyiyim siz? Ä°zle, IBB güzel 🙂

  3. programa ulaşmak için sms çekmek gerekmekte. bu hoş değil diye programı rapidshare e koydum. indirip kullanın. boşa sms atmayın
    alienginmusaoglu.blogspot.com
    adresinden bakabilirsiniz

  4. ibrahim says:

    aliye teşekkürlerimi sunarım