Teknobaz Rotating Header Image

Domuz Gribine Karşı Çamaşır Suyu Kullan [Sağlık]

bc_domuz gribi temizlikDomuz gribi, A (H1N1) tipi virüsten kaynaklanıyor, ilk kez Meksika görüldü ve daha sonra birçok ülkeye ve Türkiye’ye yayıldı. Türkiye’de de domuz gribinden dolayı malesef ölen vatandaÅŸlarımız var.

Domuz gribinden korunmak için kişisel önlemlerimiz içinde bulunduğumuz ortamın dezenfekte edilmesi çok önemli.

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Sn.Seracettin Çom bulunduğumuz ortamların dezenfekte edilmesi için çamaşır suyunun kullanılabileceğini belirtmiş. Ve bu konu hakkında Yüksek Ziraat Mühendisi Derya Ulaşoğlu şu bilgileri vermiş.

Temizlik yaparken normal temizlik malzemeleri kullanılabilir. Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Sn.Seracettin Çom’un çamaşır suyu önerisi ve verilen hazırlama oranına sonuna kadar katılıyorum.

Riskli, sık kullanılan noktalarda (kapı kolu, uzaktan kumandalar, telefon, masa vs.)  hypoklorit (çamaşır suyu ) solüsyonu kullanılabilir.

CDC’(Amerika Enfeksiyon Hastalıkları Merkezi)ye göre  de 1 ölçek çamaşır suyuna 9 ölçek su kullanılmalıdır. Durulanmadan önce bir süre beklenmelidir. Çamaşır suyu solüsyonu diğer virüsler içinde önerilmektedir. (Mesela kemirgenlerin yaydığı hanta virüs)

Ayrıca el temizliÄŸi için Alkol bazlı el antiseptiÄŸi‘nin kullanılabileceÄŸi belirtilmiÅŸ.

Domuz Gribi hakkında daha çok bilgi için Bknz.H1N1 Domuz Gribi [Sağlık]

HaberTürk -Kullanılan dezenfektanlar ne kadar güvenilir?

Comments are closed.