Teknobaz Rotating Header Image

Nomoreransom-Virüslerin Şifrelediği Dosyaları Çöz, Kurtar

[Teknobaz] şifreli dosyaları kurtarBazı virüsler dosyalarınızı şifreler ve onları açmanıza engel olur. Sonra belli bir ücret ödeyip dosyalarınızı kurtarabileceğinizi söylerler. Yani sizin olan dosyaları sizden kaçırıp fidye isterler.

BaÅŸ belası virüsler…

No More Ransom sitesi dosyalarınızı ÅŸifreleyen virüslere karşı kullanabileceÄŸiniz bir site. Dosyalarınızın ÅŸifrelerini çözebilir, onları kurtarabilirsiniz…

Europol, Kaspersky, Intel Security, Politie destekleri ile oluÅŸturulmuÅŸ bir site.

Nomoreransom sitesi nasıl kullanılıyor?

Sitenin Crypto Sheriff bölümünde; bilgisayarınızdaki dosyları şifreleyen virüsün tipini belirlemenizi sağlıyorlar. Eğer şifreleri şözmenin imkanı varsa, şifre çözücü programı size linkle veya e-postanıza gönderiyorlar.

Dosyanızı şifreleyen virüsü bulmak için iki adet şifrelenmiş dosyanızı yüklemeniz isteniyor. Sağ tarafta yer alan kutucuğun içerisine ise sizden fidye isteyen internet sitesinin linkini yazmanız, kopyalamanız isteniyor.

Go find Out tuÅŸuna basarak sonuzca gidiyorsunuz.

ÅžifrelenmiÅŸ dosyam olmadığı için bir deneme yapamadım. Ama siteyi destekleyen firmaların ismi ortada. BoÅŸbeleÅŸ bir site olmadığı kesin…

Decryption bölümünde bazı meşhur dosylarınızı kriptolayan dosyları çözen programları indirebilirsiniz. Örneğin(Wildfire Decryptor, Chimera Decryptor, Teslacryp Decryptor, Shade Decryptor, Coinvault Decryptor, Rannoh Decryptor, Rakhni Decryptor )

Küçük bir uyarı bu dosyaları kullanmadan önce dosyalarınızı ÅŸifreleyen malwere programdan, virüsten kurtulun. Yoksa dosyalarınız sonra tekrar ÅŸifrelenir…

Virüssüz günler dileklerimle…

Nomoreransom.com – Virüslerin ÅŸifrelediÄŸi dosyaları çöz, kurtar

3 Yorum

  1. Firmalar says:

    Nomoreransom-Virüslerin Şifrelediği Dosyaları Çöz, Kurtar başlıklı Konunuzu okudum ve beğendim, http://www.teknobaz.com ailesi sizlere başarılı bir yayın hayatı diliyorum. Teşekkürler.

  2. Biz teşekkür ederiz.
    Teşekkürleriniz bizi daha çok mutlu ediyor.

  3. Bilim Teknik Dergisi Eylül sayısında bu siteyi tanıtmış;
    Fidyeyi Ödemeden Önce Bir de Bu Siteyi Deneyin.
    http://bilimteknik.tubitak.gov.tr/makale/ctrlaltdel-fidyeyi-odemeden-once-bir-de-bu-siteye-bakin