Teknobaz Rotating Header Image

QR Kod OluÅŸturma Sitesi Kullan

[Teknobaz] QR Kod OluşturÇeşitli yerlerde (internet sitesi, tişörtlerde, gazete ve dergilerde, ürünler üzerinde) beyaz karecik içerisinde siyah noktacıklardan oluşan motifler görmüşsünüzdür.

QR kodlar adı verilen bu motifcikler çeşitli bilgileri saklarlar. Cep telefonunuza yükleyeceğiniz bir QR okuyucu ile hayatınızı kolaylaştıracak bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. QR Kod oluşturmak isterseniz Generate QR Codes sitesini kullanabilirsiniz.

QR Kodu adını İngilizce Çabuk Tepki (Quick Response) kelimelerinin baş harflerinden alır. Mobil cihazların kameralarından okutulabilen özel matriks barkod (veya iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.

Sitenizin linkini, e-posta adresinizi, satılan eşya hakkında bilgileri ve daha nice bilgiyi kodlayabilirsiniz. Kişi cep telefonu ile kodu okuttuğunda bilgiye kısa sürede ulaşacaktır.

QR kod oluşturmak için kullanabileceğiniz çeşitli internet siteleri mevcuttur. Bunlardan biri Generate QR Codes sitesi.

Sitede yer alan kutucuğa internet sitesi linkini veya yazıyı yazıp Create QR Code tuşuna bastığınızda QR kodunuz hazır. QR kod resmini ilgili yerlere koyarak kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki QR kod resmini okuttuğunuzda www.teknobaz.com linki karşınıza çıkacaktır.

Eski BARKOD’lar bardak oldu, ÅŸimdi QR kod var…

Comments are closed.