Teknobaz Rotating Header Image

Digsby: Bütün Hesaplarınızı Tek Programla Yönetin [indir]

kk_digsby01.png Popüler e-posta servislerinin hepsine üyeseniz. Her durumda başka e-posta adresi verme ihtiyacı duyuyorsanız. Bu hesapları tek bir yerden kontrol etme ihtiyacı hız, kullanabilirlik ve verim açısından doğmuş oluyor. E-postalarınızı kontrol etmek için ayrı ayrı hesapların sitesine girmek, her defasında hesap adı ve şifre girmek zaman kaybına uğratır sizi. Yahoo! Mail, GMail, Hotmail, AOL/AIM Mail, POP mail, Imap mail e-posta servislerinde ve türlerinde hesabınız varsa Digsby ile hepsini tek bir yerden yönetebilirsiniz ve de e-posta geldiğinde anında haberiniz olur. Ayrıca sosyal ağ site üyeliklerinizide yönetebilirsiniz; Facebook, Twitter, Myspace, LinkedIn gibi. Digsby site tabanıyla çalışmıyor. Aynen Messenger gibi arkadaşlarınızla görüşmek içinde kullanabilirsiniz. Digsby indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

[indir] Digsby – Anında MesajlaÅŸma, E-posta Habercisi, Sosyal AÄŸlar17,25 MB

Digsby kullanmak için üyelik başlatmalısınız aşağıdaki adrese giderek üyeliğinizi başlatın.

Digsby hesap oluşturma sayfası

Program kullanmaya baÅŸladığınızda  Tools/Preferences menüsünde hesaplarınızla ilgili ayarları yapmak için Accounts’u seçin.

  • Anlık mesajlaÅŸma hesaplarını girmek için IM Accounts kısmında Add IM Account butonuna basın ve eklemek istediÄŸiniz hesap türünü seçin.
  • E-posta habercisi için Email Accounts kısmında Add Email Account butonuna basın ve eklemek istediÄŸiniz hesap türünü seçin. e-posta adresinizi ve ÅŸifrenizi girin.
  • Sosyal AÄŸ site üyelikleri için Social Networks kısmında Add Social Network butonuna basın ve eklemek istediÄŸiniz hesap türünü seçin. Kullanıcı adı ve ÅŸifrenizi girin.

Kullanmaya baÅŸladığınız her hesap  türü için Görev çubuÄŸunda o hesaba ait bir simge belirecektir. Aynı saÄŸlıyıcıdan olupta farklı hesaplarınızıda kontol edebilirsiniz.(iki Yahoo Mail hesabı gibi). Yeni e-posta olmadığında simgeler pasif siyah beyaz görünüme sahip olacaklardır. Yeni e-posta geldiÄŸinde ise o hesabın yanında adedini belirten sayıyı göreceksiniz ve simge renkli görünecek. Ayrıca e-posta geldiÄŸinde bir uyarı penceresi ile e-postanın kimden geldiÄŸini göreceksiniz. SosyalleÅŸme site hesaplarında ise size gelen uyarı, mesaj, yorum ve etkinlik mesajlarınız anında ekranınıza yansıyacak. Facebookçular yaÅŸadı, artık Facebook’ta sürekli çevrimiçi olacaksınız.

E-posta habercisinin en güzel özelliklerinden biriside gelen e-postanın kimden geldiÄŸini görmek. E-posta gelen hesabın simgesine fare ile sol tıklayın. Ufak pencerede E-postayı, Okumak için Open, Okundu olarak iÅŸaretlemek için Mark as Read,  Silmek için Delete, Önemsizse Report Spam baÄŸlatısına basmanız yeterli. Ä°lgili hesabı açmak için üstüne çift tıklayın. Ayrıca sol tık menüsünde Gelen Kutusuna gitmek için Inbox, hemen e-posta yazmak için Compose baÄŸlantısına basın. Hemen internet tarayıcı sayfanız açılacak ve otomatik olarak hesabınızı göreceksiniz. E-postalarınız standart ayarda 5 dakika arayla kontrol edilir. EÄŸer e-posta geldimi diye kontrol etmek isterseni, Hesap simgesini saÄŸ tıklayın ve Check Now‘a basın.

Programın şu an tek eksiği sadece İngilizce dilinde olması, umarız bir çok dil ile birlikte Türkçe dil desteğide kısa zamanda gelir.

Bu müthiÅŸ programı iyi günlerde kullanın. Teknobaz hayatınızı kolaylaÅŸtırır…

Digsby -İnternet Sayfası

[indir] Digsby – Anında MesajlaÅŸma, E-posta Habercisi, Sosyal AÄŸlar17,25 MB

Digsby hesap oluşturma sayfası

Digsby ekran görüntüleri

2 Yorum

  1. Deniz says:

    Bu programın içinde reklam spylarından olduğunu duydum ne kadar doğru ?

  2. Koray Karaca says:

    @Deniz
    Duyduğun kaynağı bizimle paylaşırsan bizde ikna olabiliriz. Şu internet denizinde bu işi hakkıyla yapabilen tek program. Ben programı 2 ay kadar bir süre kullandıktan sonra bu haberi hazırladım. Şu ana kadarda değil zararını büyük faydasını gördüm.