Teknobaz Rotating Header Image

Google Translate: Tarayıcına Çevir Butonu Ekle [Google]

google-translate-cevirici.jpgİlk aklıma gelen tek bir tuşla bulunduğum sitenin çevirisini yapabilen bir Firefox eklentisinin olabileceğiydi. Fakat ufak bir araştırmayla var olan bir eklenti vardı ama Türkçe dil desteği yoktu ve zahmetli bir kullanımı vardı. Bu işi asıl yapana niye sormadım dedim kendimce ve sonuca ulaştım. Google Çevirici (Translate) tarayıcınıza ekleyebileceğiniz bir butonla bulunduğunuz sitenin çevirisini yapabilen bir hizmet sunmakta. Bu işlemi nasıl yapacağımıza gelince;

İlk önce Google Translate sayfasını açalım. Daha sonra Araçlar menüsüne girelim. Tarayıcınızın araç çubuğundan tek tıklamayla çevirilere ulaşın. kısmına geliyoruz. Bu işlemlerden sonra hangi tarayıcıyı kullandığımız önem kazanıyor.

kk_turkce01.jpg

Firefox 3 için;

Türkçe yazan butonu farenin sol tuşuyla sürekle bırak yaparak Firefox Yer İmi Araç Çubuğu üzerinde istediğimiz yere bırakıyoruz.

Internet Explorer 8 için;

Türkçe yazan butonu fare ile saÄŸ tıklayıp Sık Kullanılanlara Ekle‘ yi seçiyoruz. Daha Sonra sol üst kısımdaki Sık Kullanılanlar menüsünü açıyoruz. EklediÄŸimiz Türkçe butonuna saÄŸ tıklayıp Sık Kullanılanlar ÇubuÄŸuna Ekle‘ yi seçiyoruz.

Google Translate sayfasına gitmeden bu Türkçe bağlantısını sürükle bırak veya Sık Kullanılanlara ekle yöntemiyle bu hizmetten yaranlanmaya başlayabilirsiniz.

Åžimdi sıra geldi sonucu görmeye. Çeviri yapabileceÄŸimiz bir internet sayfası açıyoruz ve sayfa açıkken Türkçe butonuna basıyoruz. Sayfa yeniden yüklendiÄŸinde Türkçe olarak karşımıza geliyor. BaÅŸka bir dile çeviri yapmak istiyorsanız o dile ait butonu tarayıcınıza ekleyebilirsiniz. Artık Çince, Japonca kimi bilmem ne bela… 🙂 hepsinin sitelerini gezebiliyorum.

TeÅŸekkürler Google…

Google Translate – Tarayıcına Çevir Butonu Ekle

2 Yorum

  1. halid says:

    teÅŸekkürler…

  2. aykut says:

    ben google chrome de çevir butonu eklemek istiyorum var mı bunun yolu…