Teknobaz Rotating Header Image

[indir] Microsoft Office İçin Dosya Çevirici (File Format Converter)

Bill GatesMicrosoft Office 2007 çıktı! Kullanıcılar üst sürüme geçmeye baÅŸladılar. Microsoft Office 2007 kullandığınız zaman en çok karşılaşılan problem, geriye doÄŸru uyumluluk. Yani Office 2007’de kaydettiÄŸiniz bir dosyayı – Word, Excel, PowerPoint – Office 2003’de açamıyorsunuz.

Akla gelen ilk çözüm Office 2007’de dosyayı Save As seçeneÄŸini kullanarak alt versiyona uyumlu olarak saklamak. Ama peki sizde 2003 var, ama arkadaşınız size 2007 versitonlu bir dosya gönderdi ise ne yapacaksınız?

TeaKolik aynı problemi patronu ile yaşamış ve bir çözüm bulmuş.

Patronuma bugün bir Excel dosyası gönderdim. Ulen dedi bu açılmıyor gel buraya… İyi dedik gittim baktım tabi bende Office 2007 yüklü onda office XP versiyonu var.. Benim gönderdiğim XLSX formatını program tanımıyor…

Microsoft Office Compatibility Pack for Word, Excel, and PowerPoint 2007 File Formats (FileFormatConverters.exe) programını kullanarak 2007 formatındaki bir dosyayı alt sürüme çevirerek açabilirsiniz. Yapmanız gereken Office yüklü bilgisayarınıza bu programı kurmak.

Aslında program ufak bir çevirme işlemi yapıyor. Yeni sürüm bir office belgesini açtığınızda Format çevirme (Convert) işlemi başlıyor kısa bir süre sonra dosya karşınızda… Office 2000, 2003 ve XP sürümleri için yapılmış ek bir güncelleme olarak da düşünebilirsiniz.

2007 Office sistemi için Office 2000/XP/2003 Uyumluluk Paketi [TeaKolik]
Geschichtsrevisionismus debunked [flickr – Andreas Pizsa]

Comments are closed.