Teknobaz Rotating Header Image

RapidShare: Hangi Harflerde Bir Kedi Görüyorsunuz?

Teknoloji HerÅŸeyim duyurdu RapidShare indirme (download) iÅŸleminden önce kullanıcılara sorduÄŸu Captcha‘nın algoritmasını deÄŸiÅŸtirdi.

RapidShare

Captcha resim formatında kullanıcıya sunulan sizin resimde gördüğünüz karekterleri girmeniz istenen bir tür güvenlik önlemi. Buradaki espri bot, robot vs otomatik web tarayıcılar bu resimdeki harfleri okuyamazlar ve bu ekstra güvenlik önlemini geçemezler. Ancak korsanlar bu Captcha algorimalarını da kırıyorlarmış!

Bu nedenle Rapidshare sürekli olarak kullandığı Captcha yapısını değiştiriyor. En son geçilen sistem ile birlikte free kullanıcılar artık ekranda gördükleri harfleri ilgili kutuya girerek download’a başlayamayacak. Her download talebinde ekrana yine sayılar ve rakamlardan oluşan bir kutu gelecek fakat artık bu harf ya da rakamların üzerinde bir hayvan resmi olacak ve sistemin size gösterdiği hayvan resmi, hangi harflerin üzerindeyse kutuya o harfleri girerek download a başlayabileceksiniz.

İlginç ve değişik bir metod!

5 Yorum

  1. zafer says:

    helal olsun valla konuyu anlatıp bize yardımcı oldunuz

  2. Engin Yılmaz says:

    Gerçekten bi şekilde sesimi duyurmak için yanıp tutuşuyorum. Allahaşkına bu ne kadar saçma birşey?? yaklaşık 10 dakikadır rapidshare tarafından verilen hem eğri büğrü hem de kedili köpekli resmi inceliyorum 3 defadır kodu yanlış giriyorum ve sinirden çatlamak üzereyim. En sonunda torrent olarak indirmeye karar verdim. kesinlikle daha kısa süreceğinden eminim. Bu resmin üzerindekilerin ne olduğunu görebilmek için insanların özel bir eğitim sürecinden geçmesi yada extremely observer olması lazım.

  3. unal says:

    Allah razı olsun sizden

  4. haki says:

    ya kediyle filan alakası yok.hiç bir şekilde download yapılmıyor.sadece kedilileri giriyorum ama nafile.rapid resmen dalga geçiyor.herkese tavsiyem rapidin şikayet adresine e-mail atın :support@rapidshare.com

  5. Zimonze says:

    Ohh be.. Fazla kasınca oluyor arkadaşlar:D 5-6 denemeden sonra yaptım:P