Teknobaz Rotating Header Image

Firefox Toolbar Arama Sonuçları Yeni Sekmede Nasıl Gösterilir?

Firefox’ta aramalarınızı hızlandırmak için Toolbar kullanıyorsanız, arama yaptırdığınızda arama sonuçları bulunduğunuz sekmede gösterilmesi sonucu geçerli sayfanızdaki bilgiler kaybolabilir.

Firefox Arama

Eğer Firefox’ta toolbar arama sonuçlarının yeni sekmede gösterilmesini isterseniz şu işlemleri yapmanız yeterli olacaktır.

Birinci ve basit yolu;
Arama kutucuğuna aratacağınız kelimeyi yazdıktan sonra Alt+Enter tuşlarına birlikte basmak. Bu sayede arama sonuçları yeni bir sekmede açılacaktır. Arama kutucuğunun kısa yolu ise Ctrl+K.

İkinci ve kalıcı yolu;

  • Firefox adres (URL) satırına “about:config” yaz
  • “Enter” bas
  • Fitler kutucuÄŸuna “browser.search.openintab” yaz
  • EÄŸer ekranda “browser.search.openintab” deÄŸerleri gözükmez ise Firefox’u kapatıp yeniden açın ve iÅŸlemleri tekrarlayın
  • “browser.search.openintab” deÄŸerleri ekrana gelir “value” deÄŸerini fare ile tıklayarak “true” olarak deÄŸiÅŸtir

Üçüncü ve kıpkısacık yolu;
Arama kutucuğuna kelimeyi yazdıktan sonra farenizin tekerine basmak, arama sonuçlarını yeni bir sekmede göreceksiniz.

Firefox’u sevmeyen var mı?

3 Yorum

  1. Mücahit says:

    hımm o config ekranında gerçekten baya bişey var ama kurcalamaya üşendiğime bakmamıştım. alt-enter da iyi bir yöntemmiş onu da bilmiyordum.

    firefox gerçekten güzel..

  2. yıldıray karadere says:

    e-okuldan nasıl bakılıyor notlar

  3. […] 1. En klasik yöntem ana menüden Dosya – Yeni sekme seçeneÄŸini seçmek. 2. Sekmelerin sıralandığı satırda faremizin saÄŸ tuÅŸuna basıp, Yeni sekme seçeneÄŸini seçmek. 3. Yeni sekme açmak için kısa yol tuÅŸu kullanmak, bunun için CTRL+T tuÅŸlarına basmak. 4. Alt+S+S+Enter tuÅŸlarına basmak. 5. Sekmelerin sıralandığı satırda boÅŸ alana faremizle iki kere tıklamak. 6. ÖzelleÅŸtir seçeneÄŸi ile Yeni sekme tuÅŸunu eklemek. Bunun için; Görünüm-Araç Çubukları-ÖzelleÅŸtir-Yeni sekme tuÅŸunu sürükleyerek menü üzerine bırak. 7. Herhangi bir linkin yeni sekmede açılması için linki faremizin tekerleÄŸine basarak seçmek. 8. Açık olan sekmenin sayfa baÅŸlığının alt uç kısmına iki kere tıklamak. BaÅŸlığın üzerine tıkladığınızda yeni sekme açılmamakta, fakat sekme satırı ile ana pencere sınırına tıkladığınızda yeni sekme açılacaktır. 9. Herhangi bir linkin yeni bir sekmede açılması için linke CTRL+faremizin sol tuÅŸuna aynı anda tıklamak. 10. Adres satırında Alt+Enter tuÅŸlarına basarak, geçerli satırı yani adresi yeni sekmede açmak. 11. Sekme açmak için tuÅŸ oluÅŸturma eklentileri kullanmak. Yeni sekme açma tuÅŸu oluÅŸturan eklentilerden ikisi. New Tab Button, Basics 3.0.1 12. Firefox toolbar Google arama sonuçlarını yeni sekmede gösterilmesini saÄŸlamak. bknz.Firefox Toolbar Arama Sonuçları Yeni Sekmede Nasıl Gösterilir? […]