Teknobaz Rotating Header Image

[indir] Neo’s SafeKeys: İnternet Şifrelerizi Koruyun

Internet Kafeye gittiniz veya umumî yerlerde Internet kullanıyorsunuz; e-postalarınızı kontrol ediyorsunuz, Facebook’a giriyorsunuz ve hatta banka hesabınıza girip iÅŸlem yapıyorsunuz. Tahmin edersiniz ki burda riskli bir durum sözkonusu. GirdiÄŸiniz kullanıcı ismi veya ÅŸifreler bir ÅŸekilde kötü niyetli birilerinin eline geçerse, vay halinize!

safekeys.png

Keylogger tabir edilen programlar ile bilgisayar kullanıcılarının klavyede yazdıkları herşeyi kaydedip, daha sonra oradan sizin kullanıcı ismi ve şifrenizi çıkarabiliyorlar. Internet Kafede kullandığınız bir bilgisayarda böyle bir program yüklü ve çalışıyorsa, sizin şifrenizi başkalarının öğrenmesi içten bile değil!

Peki bu durumda ne yapacaksınız? Neo Aplin diye bir arkadaş, küçük bir program yazmış, Neo’s SafeKeys. Bu küçük programı indirip, USB belleğe kurarak her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz.

Neo’s SafeKeys programı bir tür sanal klavye. Sanal klavyeyi fare tıklamaları ile kullanıp bir site için ÅŸifrenizi yazıyorsunuz ve yazdığınız ÅŸifre kutucukta gözüküyor, ve sonra fare ile yazdığınız ÅŸifreyi seçiyorsunuz – ***** – ve sitedeli ÅŸifre kutusunu sürüklüyorsunuz. Ä°ÅŸlem bundan ibaret. Site için – mesela hotmail – ÅŸifrenizi klavye ile yazmamış oldunuz, böylece muhtemel keylogger vs programlarının yazdıklarınızı engellemiÅŸ oldunuz.

Programın hakları Neo Aplin’e ait, ancak indirmesi ve kullanması bedava.

[indir] Neo’s SafeKeys – Neos%20SafeKeys.zip

Comments are closed.