Teknobaz Rotating Header Image

Blogger: Türkçe Karakterli Blog İsmi Nasıl Alınır?

Bloggerİnternette Türkçe karakter sorunu sebebiyle bir çok internet sitesi Tükçe karakterleri (ç, ğ, ı, ö, ş, ü) kullanamıyor. Örneğin; “büyük” isimli bir site almak istediğinizde mecburen sitenizin ismi “buyuk” olarak kayıt edilmek zorunda. Aynı şey bloglar içinde geçerli.

Fakat Selçuk Hoca son yazısında, Blogger’dan Türkçe karakterli blog isminin nasıl alınabileceğini anlatmış.

Blogger verdiği bedava blog hizmeti ile dünya çapında kullanılan blog servisi. Blogger’da kullanılmayan bir blog ismi bulmak gerçekten zor.

Yeni bir blog açmak istiyorsunuz fakat bir türlü güzel bir ad bulamıyorsunuz. Bunun sebebi Blogger’dan isim almanın ücretsiz olması ve aldığınız ismin siz siteyi kullanmasanız bile sistemden silinmemesi

Selçuk Hoca’nın belirttiğine göre, Türkçe alan adı Internet Explorer 7 ve Firefox’da sorunsuz kullanılabiliyormuş. Internet Explorer 6’da ise indirilecek bir eklenti ile sorunsuz çalışıyormuş. IE 6 için eklentiyi indir ve kur i-navinstall.exe

Türkçe karakterli blog ismi almak için, izlenecek adımları Selçuk Hoca’nın yazısından takip edebilirsiniz.

Selçuk Hoca’nın da dediği gibi;

Türkçe alan adı ile ilgili şu an teknik zorluklar olsa da, kullanıcılar henüz Türkçe alan adına alışmamış olsa da gelecek günlerin ne getireceği belli olmaz.

Türkçe karakterli blog sahibi olmak gerçekten kulağa hoş geliyor. Teşekkürler Selçuk Hocam.

Comments are closed.