Teknobaz Rotating Header Image

YouTube Videoları İçin Kendi Kodunuzu Hazırlayın

Erhan Burhan yine çok güzel bir çalışmaya imza atmış. Basit ama gerçekten çok önemli bir hizmet sunan bir araç: Youtube Valid Code GeneratorYouTube Valid Code Generator

Youtube’un web sayfanıza video eklemek için vermiÅŸ olduÄŸu embed (gömme) kodları W3 DoÄŸrulama Aracı’dan geçememektedir. Bu problemi gidermek için bu web aracını kullanarak problem çıkartmayan geçerli kodlar oluÅŸturabilirsiniz. Geçerli kodlar oluÅŸturmanın haricinde bazı video özelleÅŸtirme ayarları da yapabilirsiniz.

Ve böylece standartlara bağlı kalıyorsunuz ve XHTML doğrulamasından geçiyorsunuz. YouTube niye buna el atmaz bu da ayrı bir soru işareti.

Youtube Valid Code Generator – Türkçesi YouTube DoÄŸru Kod Ãœreticisi – ile basitçe YouTube videosunun linkini girdikten sonra renk, boyut vs gibi diÄŸer ayarları da yapabiliyorsunuz. Benim en sevdiÄŸim özelliklerden birisi de “Ä°liÅŸkili videoları göster” seçeneÄŸi… Yani bu seçeneÄŸi iptal ederek, gösterim bittikten sonra baÅŸla videoların gösterilmesini engelliyorsunuz.

Daha önce Teknobaz’da yazdığımız bu konu ilgili yazılar.

2 Yorum

  1. eburhan says:

    Tanıtım için teşekkürler Tuncay Bey.

  2. emre says:

    tesekurler