Teknobaz Rotating Header Image

Cep Telefonunuza Gelen Gizli Numaraları Engelleyin

Cep Telefonu ile KonuşmaCep telefonunuz çaldı ama arayan numara belli değil! Şimdi kim bu münasebetsiz? Artık bu derdinize son.

1.Ocak.2008 tarihi itibariyle GSM operatörleri üzerinden gizli numarayla arama dönemi sona erdi. Cep telefonlarından gizli numarayla arama yapılabiliyor fakat gizli numaradan gelen aramaları kabul etmek istemeyen aboneler, bu tür aramaları ücretsiz olarak engelleyebiliyor.

EÄŸer siz bu hakkınızı kullanırsanız yani gizli numaradan arama kabul etmezseniz arayan kiÅŸiye ”Aradığınız kiÅŸi gizli numaradan çaÄŸrı kabul etmemektedir. Numaranızı görünür yaparak kendisine ulaÅŸabilirsiniz” anonsu yapılıyormuÅŸ.

Peki gizli numaradan aramaları nasıl engelliyoruz?

Hangi GSM hattını kullanıyor olursanız olun telefonunuzdan ”yıldız 253 kare” yazarak onay tuÅŸuna bastığınızda gizli numaraları engelleyebilirsiniz. Servis ”kare 253 kare” yazılarak onaylandığında ise devre dışı kalıyor.

  • yıldız 253 kare (*253#) – Gizli numaradan aramaları engellemek için
  • kare 253 kare (#253#) – Engeli ortadan kaldırmak için

Herhalde bu iÅŸlem bütün GSM operatörlerinde – Turkcell, Telsim, Vadofone, vs – sorunsuz olarak yapılyordur, zira bu GSM operatörlerine kanun ile getirilen bir zorunluluk.

Comments are closed.