Teknobaz Rotating Header Image

[indir] MSN, Yahoo, Google, ICQ Mesajlarınızı Şifreleyin

SimpLiteRadikal‘den Serdar KuzuloÄŸlu başından geçen bir dizüstü bilgisayar çalınma hikayesinden bahsettikten sonra şöyle diyor:

O zamandan beri bilgisayarımda neredeyse hiçbir ÅŸey tutmuyorum. Adresler, telefonlar, e-postalar, resimler, ÅŸarkılar, sık ziyaret edilen siteler; kısacası mümkün olan her ÅŸeyim internette. Neyse ki her geçen gün biraz daha geliÅŸmiÅŸ hizmetler bunu daha da kolaylaÅŸtırıyor. Bir dönem ciddi bir bütçe ayırmanızı gerektiren hizmetlerin artık misliyle geliÅŸmiÅŸi bedava. Böylece aslında tam olarak nerede olduklarını bilmediÄŸim hayatıma dair kırıntılarıma internet tarayıcımın penceresinden ulaÅŸabiliyorum. ‘Ä°nter-net’in; yani aÄŸ denilen ÅŸey bu deÄŸil de nedir?

Ama sonra ekliyor:

Panzehirin kökünü zehirden alması gibi dijital yaşamın dertlerini yine dijital çözümlerle halletsek bile bu bizi yanıltmasın. Kendi kontrolümüz dışındaki gelişmeler konusunda hâlâ fazlasıyla korumasız ve kırılganız. Yani yukarıda beni kurtarmış gibi görünen senaryoya bir de şöyle bakalım: ya şifrelerim birilerinin eline geçerse?

Ve lafı MSN‘e getiriyor:

Ben MSN kullanmıyorum ama kullanıyor olsaydım hemen getir.net/6es adresine gider ve SimpLite adlı bedava MSN kriptolama uygulamasını yüklerdim. Dünyanın en yoÄŸun MSN nüfusuna sahip bir ülkede kullanıcıların hoyratlığına mı yoksa bütün rakipleri ÅŸifreli ortama geçmiÅŸken Microsoft’un ÅŸifresiz devam etmesine mi ÅŸaÅŸmalı bilemiyorum. EÄŸer o mahrem sohbetlerin aslında ne kadar uluorta olduÄŸunu görmek isterseniz de getir.net/6et adresindeki küçük yazılımı yükleyin ve ta-taa! Ä°ÅŸte ağınızdaki bütün sohbetler ekranınızda canlı yayında! Siz bir de profesyonel olarak buna kafayı takanların yaptıklarını düşünün.

Bahsi geçen program SimpLite-MSN MSN mesajlarını şifreleyen (encryption) bir program. Kişisel kullanım için ücretsiz. SimpLite MSN Messenger, Yahoo Messenger, ICQ, AIM, Jabber, Google gibi IM programları için kullanılabilir.

[indir] SimpLite for MSN
[indir] SimpLite for Yahoo!
[indir] SimpLite for ICQ/AIM
[indir] SimpLite for Jabber/Google

Referans:

Comments are closed.