Teknobaz Rotating Header Image

Omgili: Forum Arama Motoru Kullanın

Bazen öyle konular olur ki aradıklarımızı normal web sitelerinde bulamayız. O zaman forumlara bakmak en iyisidir. Birileri bizim ihtiyacımız olan konuyu çoktan bir başlık altında sormuş ve cevabı verilmiştir.

Bir cihaz (dijital kamera, dizüstü bilgisayar, klima, oyun, program v.s) alacağımız zaman en iyi karar verme yollarından biri de o ürünü kullananlara danışmaktır ve bunu forumlarda kolayca bulabiliriz. Yine aynı şekilde kişisel tavsiyeler, her türlü cihaz ile ilgili sorunlar, ortak paylaşımlar için bakılacak yerler forumlardır.

İşte bunun için sadece forumlarda arayan arama motoru Omgili’yi kullanın. Omgili kendisini şöyle tanımlamış:Omgili

İnsanlar neler söylüyor öğrenin (Find out what people are saying)

Ä°nsanların deneyimleri, sorunlara çözümler, fikirler… Aramalarını kullanıcıların içerik saÄŸladığı sitelerde yapıyor: Forumlar, tartışma grupları, vb… Ve ilk bakışta yine Google veya baÅŸka bir arama motorunun API‘sını kullanan bir karma site izlenimi veriyor ama deÄŸil kendi örümceklerini (crawler, robot, spider) kullanıyorlarmış ve hergün 100 bin üzerinde forum ve tartışma sitesini tarıyorlarmış.

İlk bakışta herhalde sadece İngilizce forumlar için çalışır diye düşündüm ama bir-iki Türkçe arama ile Türkçe forumlardan da sonuçlar getirdiğini gördüm. Bir iki deneme yapalım:

omgili.com

Omgili Buzz da ise Video, Film, Haber, Oyun gibi değişik kategorilerde insanlar forumlarda en çok neleri konuşuyor bulabilirsiniz. Mesela bu yazıyı yazdığım esnada en çok konuşulanlar:

Aradığınızı bulmanız dileklerimle… 🙂

>>>
[Omgili]
[Omgili Buzz]

4 Yorum

  1. eburhan says:

    Faydalı bir araç. Tanıtım için teşekkürler.

  2. […] tabii bunları siliyoruz. Bunlar hep yabancı memleketlerden yollananan spam yorumlar. Ama bugün Omgili: Forum Arama Motoru Kullanın yazımız bir yorum almış – Türkçe bir yorum – normal görünüyor ama anlaşılan o ki […]

  3. jeveslumeflek says:

    Hello

    As a fresh http://www.teknobaz.com user i only wanted to say hello to everyone else who uses this forum 😉

  4. Penawadyvidania says:

    A popular bar had a new robotic bartender installed. A guy came in for a drink and the robot asked him, “What’s your IQ?” The man replied, “130.” So the robot proceeded to make conversation about physics, astronomy, and so on. The man listened intently and thought, “This is really cool.” Another guy came in for a drink and the robot asked him, “What’s your IQ?” The man responded, “120.” So the robot started talking about the super bowl, dirt bikes, and so on. The man thought to himself, “Wow, this is really cool.” A third guy came in to the bar. As with the others, the robot asked him, “What’s your IQ?” The man replied, “80.” The robot then said, “So, how are things in Alabama these days?”