Teknobaz Rotating Header Image

güvenlik

Security Eye Güvenlik Kamerası Kayıt Programı [İndir]

Güvenlik kamerası kayıt programı olarak Security Eye programını indirip kullanabilirisiniz.

Security Eye, birden fazla IP kamerayı veya web kamerasını izleyebilirsiniz.

(more…)

Pronet Panik Butonu Ä°ndir, Kullan

[Teknobaz] Panik ButonuPronet Güvenlik, cep telefonları için ücretsiz Panik Butonu uygulaması yayınlamış. Panik butonu uygulaması acil durumlarda yakınlarınıza ulaşmanızı kolaylaştırıyor.

Kaçırılma, hırsızlık ve kavga gibi istenmeyen durumlarda bir emniyet önlemi olarak kullanabilirsiniz.

(more…)

NoRoot: Android Güvenlik Duvarı Kullan

image

Android, cep telefonu ve tabletinizde internete bağlıyken sizin haberiniz olmadan, arka planda hangi program ne zaman internet bağlantısını kullanıyor, bilmek yada interneti kullanmasını engellemek ister misiniz? Bu işi yapan program, Noroot adında küçük bir program.

(more…)

Mart 2010 Virüs, Trojan, Worm, Malware, Key Logging Tehditleri [Güvenlik]

Tehdit Merkezi - TeknobazGüvenlik yazılımı alanında faaliyet gösteren ESET mart ayının tehditlerini sıraladı. Ä°lk sırada Win32/Conficker var. Ä°nternetteki tehditlerin yüzde 10’undan daha fazlası Win32/Conficker geliyor.

(more…)

“Virüs çıkabülür!”, “Sazan olma oltaya gelme!”

Yeni Åžafak‘dan Melih Bayram Dede Ä°ngiltere’de Websense adlı internet güvenlik ÅŸirketinin Türkiye Bölge Müdürü olan Hüsamettin BaÅŸkaya ile bir röportaj yapmış. Hüsamettin BaÅŸkaya daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan BiliÅŸim Suçları Bürosu Åžefi imiÅŸ.

Flickr - Leap-A Attacks!Önce kötü niyetli insanların yaptığı ÅŸeylerden çarpıcı bilgiler…

Uygulamaların web üzerine taşınmasıyla, ‘hacker‘lar, internette kiÅŸileri kandırmak için içinde zararlı kodlar bulunan programlar göndermek yerine, bu zararlı kodları web sayfaları içerisine yerleÅŸtirmeyi tercih ediyor. Zararlı kodlar da siteleri ziyaret edenlerin bilgisayarlarına bulaşıyor.

(more…)

Hatırlaması Kolay, Deşifresi Zor Bir Şifre Oluşturalım

İnternet kullanıp şifre girmemek olmaz. E-postamızdan tutun, üye olduğumuz siteler, forumlar, blog sayfamıza girişlerde, internet bankacılığında, kredi kartı şifrelerinde hep şifre girmemiz istenir. Günümüz teknolojik hırsızlıkları ve kullandığımız şifrelerin çokluğu bizi bazen “Acaba şifrem neydi?” sorusuyla baş başa bırakıyor.

En iyi şifre oluşturma yöntemlerinden biri şifreyi rakam ve harflerden oluşturmaktır. Kolay hatırlanabilecek ve rakam harf karışımı bir şifre yapalım:

(more…)

KOM: Yahoo, Google, MSN Åžifrelerinizi Koruyun

KorsanKOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire BaÅŸkanlığı) internet kullanacıları için bir uyarı yayınladı: “MSN Ãœzerinden Kontür Hırsızlığı“. Çok faydalı bilgiler içeriyor…

Diyorlar ki:

Son günlerde MSN şifrelerinin çalınmasının yaygınlaşması ile birlikte, MSN mağduru vatandaşların sayısında da artış yaşanmaktadır. İnternet kullanıcılarına ait Yahoo, Google, MSN Messenger gibi haberleşme programlarına ait şifrelerin ele geçirilerek mağdurun iletişim listesinde bulunan irtibatlarına, mağdurun konuşmaları taklit edilerek, mağdur adına konuşan hackerlar, karşılarındaki kişilerden kontör veya borç para talep edebilmekte, daha sonra ise bu kişileri bazı sitelere yönlendirerek ya da resim ve dosyalar göndererek bu kişilere ait şifre bilgilerini haksız kazanç elde edebilmek, şahsı yeni kurban haline getirmek ve aynı yöntemle kurban zincirini genişletmek için ele geçirmeye çalışmaktadırlar.

Peki almamız gereken tedbirler neler?

(more…)

Güvenlik Konusunda Aptal Olmanın 12 Yolu

güvenlikeWEEK dergisinden Jim RapozaGüvenlik Konusunda Aptal Olmanın 12 Yolu” baÅŸlıklı bir yazı yazmış. 12 yol ile bilgisayar ve internet kullanırken güvenlik konusunda nasıl aptal olunur hep beraber görelim.

(more…)