Teknobaz Rotating Header Image

2019 Resmi Tatil Günleri Hangi Günlerde

Yeni yılla birlikte resmi tatil günleride konuşulmaya başlandı. Evet resmi tatiller yıllık izni olan çalışanların en çok dikkat ettikleri günlerdir. 2019 resmi tatil günleri hangi günlere denk geliyor. Yazımızın devamına göz atarak aklınızda tatil planlarını şimdiden planlayabilirsiniz.

2019 Resmi Tatil Günleri - teknobaz

2019 Resmi Tatil Günleri – teknobaz


2019 Resmi Tatil Günleri Hangi Güne Denk Geliyor Anlatımı

1 Ocak Yılbaşı SALI
23 Nisan SALI Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
1 Mayıs ÇARŞAMBA Emek ve Dayanışma Günü
19 Mayıs PAZAR Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
3 Haziran PAZARTESİ Ramazan Bayramı Arifesi
4 Haziran SALI Ramazan Bayramı 1.gün
5 Haziran ÇARŞAMBA Ramazan Bayramı 2.gün
6 Haziran PERŞEMBE Ramazan Bayramı 3.gün
15 Temmuz PAZARTESİ Demokrasi Bayramı
10 Ağustos CUMARTESİ Kurban Bayramı Arifesi
11 Ağustos PAZAR Kurban Bayramı 1.gün
12 Ağustos PAZARTESİ Kurban Bayramı 2.gün
13 Ağustos SALI Kurban Bayramı 3.gün
14 Ağustos ÇARŞAMBA Kurban Bayramı 4.gün
30 Ağustos CUMA Zafer Bayramı
29 Ekim SALI Cumhuriyet Bayramı
31 Aralık SALI Yılbaşı gecesi

Not: Arifeler öğleden sonra tatildir.

Ramazan bayramı kaç gün resmi tatil, Kurban bayramı kaç gün resmi tatil; bu bilgileri resmi açıklamaları tatil öncesi 10-15 önceden açıklanmaktadır.

Takvim sitesi

Bazı kaynaklarda dini günlerin yalnış hesaplandığı konuşulmakta, Bunun gibi sorunların çözümü için Diyanet İşleri başkanlığının açıklaması şöyledir.

1978 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen Ru’yet-i Hilal Konferansında Kameri Aybaşlarında ortaya çıkan problemlerin giderilmesi amacıyla çalışmalar yapılmış ve bazı kararlar alınmıştır. Alınan kararlarda imzası olmasına rağmen birçok İslam ülkesi günümüzde farklı farklı uygulamalara gitmekte ve dünya üzerinde farklı dini günlerin kutlanması sebebiyle sıkıntılar yaşanmaktadır. Yaşanan sıkıntıların sona ermesi ve Müslümanların aynı takvim sistemini uygulaması amacıyla 2016 yılında İstanbul’da Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresi düzenlenmiştir. Bu toplantıya geniş bir katılım sağlanmıştır. Konunun Geniş kapsamlı olarak ele alındığı toplantıda Tekli Takvim ve Çiftli Takvim sistemleri tartışılmıştır. Oy çokluğu ile Tekli Takvim Sisteminin uygulaması kararlaştırılmıştır. Daha sonra toplantıda oluşturulan ilmi komisyon tarafından Başkanlığımıza Tekli Takvim oluşturması görevi verilmiştir. Verilen bu görev kapsamında Başkanlığımız Tekli Takvim sistemi üzerine çalışmalar yapmış ortaya çıkan sonuç Başkanlığımız internet sitesinde de paylaşılmış, kamuoyuna sunulmuş ve Başkanlık takvimlerinde de uygulanmıştır. Bahsedilen toplantı dünya kamuoyu tarafından yoğun ilgiyle takip edilmiştir. Takvim ile ilgilenen kurum-kuruluşların ise toplantıya iştirakleri amaçlanmış ve bu hususa özel gayret edilmiştir.

 

Bu kapsamda Başkanlığımız Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresinde alınan kararlar gereği bazı aylarda tadilat yapmıştır. Tadilat yapılan aylardan biri de 2019 yılı Ramazan Bayramı tarihidir. 1 Şevval 1440, 4 Haziran 2019 olarak güncellenmiştir. http://www2.diyanet.gov.tr/DinHizmetleriGenelMudurlugu/Sayfalar/2019DiniG%C3%BCnlerListesi.aspx adresinde yayınlanan liste günceldir.

1 Yorum

  1. […] yılında resmi tatiller yazımızda belirttiÄŸimiz gibi, Ramazan bayramı Haziran ayı içerisinde. Bu demek oluyorki Oruçlar Mayıs ayında […]