Teknobaz Rotating Header Image

A4 Çizgisiz Kağıt Altına Koyabileceğiniz Koyu Çizgili Word Kağıt Örneği [indir]

A4 Çizgili Kağıt Örnekleri

A4 kağıtları genellikle çizgisiz oluyor. Bu kağıtlara yazı yazmak zor. Yazdıklarımdan biliyorum yazı diğer satır sonuna gidene kadar yamulup gidiyor. Bu problemi gidermek için yaptığım A4 çizgisiz kağıt altına koyabileceğiniz, koyu çizgili A4 kağıt örneğini paylaşmak istiyorum.

Aşağıdaki linkteki dosyayı indirdiğinizde Ms Word (doc uzantılı) dosyası açılacaktır. Yazıcıdan yazdırarak istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Kılavuz çizgiler sayesinde çok kolay ve düzgün bir şekilde yazabilirsiniz. Çizgileri koyu kalın olarak oluşturdum. Bu sayede kağıdın altında çizgiler daha belirgin görülüyor.

Dosya içinde iki adet koyu çizgili örnek var. İlk sayfadaki örnek kağıtta satır araları 0,9 cm. Diğer sayfaya göre daha sık aralıklı. Ödev tarzı şeyler yazarken daha uygun olabilir.

İkinci sayfanın satır yüksekliği ise 1 cm olarak ayarlı. Şiir yazımında veya mini mini birler yazı yazarken kullanabilir.

Satır yüksekliği ve satır başı size uygun değilse satır yüksekliğini değiştirmek için aşağıdaki işlemleri yapın.

A4 Çizgili Kağıt Ayarlarını Değiştirmek İçin

Yaptığım bu A4 çizgili kağıdın sol tarafındaki dikey satır başı çizgisini sağa sola hareket ettirerek satır başı uzunluğunu değiştirebilirsiniz. Ben 2 cm olarak ayarlamıştım. A4 kağıt boyutu 21 cm X 29,7 cm. Bu boyutlara uygun satırları ayarlayabilirsiniz.

Satır yüksekliğini ayarlamak için,

  • Çizgili kağıt üzerinde farenin saÄŸ tuÅŸuna basın.
  • Tablo Özelliklerine girin.
  • Satır seçeneÄŸine basın.
  • YüksekliÄŸi Belirt kısmına satır yüksekliÄŸini cm cinsinden girebilirsiniz.
  • Tamam tuÅŸuna basın.

Yazdırdığınızda “kenar boÅŸluklarınız çok küçük” diye bir uyarı verebilir. Yine de Yazdır tuÅŸuna basın. Kağıt normal bir ÅŸekilde yazdırılacaktır.

A4 çizgisiz kağıt altına koyup kullanabileceğiniz bu Word dosyası umarım işinize yarar.

Yazılarınız dümdüz, notlarınız 100 olsun…
[İndir] A4 Çizgisiz Kağıt Altına Koyabileceğiniz Koyu Çizgili Word Kağıt Örneği 

1 Yorum