Teknobaz Rotating Header Image

Klavyede Derece İşareti (°) Nasıl Yapılır?

 

Açı veya hava sıcaklığını belirtirken derece işaretini ( °) (simgesi) kullanırız. Derece işaretini klavyede direk tuş olarak bulunmamaktadır. Şu basit yolllardan birini kullanarak derece işaretini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Derece simgesi (°), bir tipografik semboldür. Açı veya hava sıcaklıkları gibi farklı birçok alanda dereceyi ifade etmek için bu simge kullanılır. Küçük bir çemberin üstsimge olarak çizilmesiyle elde edilir.

Klavyede Derece işareti (°) nasıl yapılır?

 

1. ALT tuÅŸuna basılı iken 0176 rakamlarını girin. Derece iÅŸareti eklenecektir. ALT 248‘de aynı iÅŸlemi yapar. Yalnız rakamları girerken klavyenizin saÄŸ tarafındaki rakam tuÅŸlarını kullanın.

MS Word’de yazı yazarken de bu yöntemi kullanabilirsiniz.

2. Bilgisayarınızda herhangi bir programda derece işaretini yapmak için;

Windows işaretine ve S harfine birlikte basın. Arama ekranı açılır. Açılan ekrana Karakter Eşlem yazın. Özel simgeler gösterilir. Derece işaretini bulun. Seç ve Kopyala tuşlarına basın. Derece işaretini yazmak istediğiniz yere gidip. Fare sağ tuş Yapıştır (CTRL V) ile derece işaretini yazın.

MS Word‘de derece iÅŸaretini yapmak için ÅŸu yöntemleri kullanabilirsiniz;

Ekle sekmesinde, Simgeler bölümünde Tüm Simgeleri seçin. Açılan simgeler menüsünden derece işaretini seçin.

Diğer bir yöntem; MS Word standart ayarında derece işaretinin kısayol tuş tanımlaması şu şekildedir. ALT CTRL Q tuşlarına birlikte basın. Tuşları bırakın ve boşluk tuşuna basın. Derece işareti yapılacaktır.

MS Word‘de derece iÅŸareti kısayol tuÅŸunu biraz önce anlattığımız simgeler bölümünden deÄŸiÅŸtirebilirsiniz.

360 derece (°) dönsem ne olur?

4 Yorum

  1. Ali says:

    Çok teşekkür ederim sen harcanıyor sun kardeşim 👍👍

  2. Ehh iÅŸte… ben çok teÅŸekkür ederim… 🙂

  3. Güzel blog sevdim.