Teknobaz Rotating Header Image

Writefull – Ä°ngilizce Kelimenin DoÄŸru Kullanımını, Yazılı Metinlerde Kullanım Sıklığını Görerek Öğren

Ä°ngilizce bir kelimenin, yapının, baÄŸlacın, sıfat, zamir, preposition kullanımında kararsız kaldığınızda Google’da kelimeyi aratıp, sonuç adedine bakarak karar verebilirsiniz. Ama saÄŸlıklı olmaz…

ÖrneÄŸin;”Fewer people” mı, yoksa “less people” olarak kullanmalıyım.

Writefull eklentisi ingilizce bir kelimenin doğru kullanımını ingilizce metinlerde kullanım sıklığını bize göstererek karar verirken işimizi kolaylaştırıyor.

Writefull, kelimeyi Google’un kitap, haber, internet, bilimsel metinlerde ki sonuçlarına göre kullanım sıklığını veriyor. (Books, Scholar, News, Web)

Wirefull‘un daha bir çok iÅŸe yarıyor.

Writefull nasıl kullanılır, ne işe yarar?

1. İngilizce kelimenin (yapının) seçili veri tabanına göre (Books, Scholar, News, Web) hangi sıklıkta kullanıldığını görebilir. Kullanım sıklığına göre tercih yapabilirsiniz.

Ayrıca, arattığınız yapıyı içeren bir dizi cümle de verir. Daha fazlasını görmek için bir cümleyi tıklayın.

in concrete terms kelimesini arattığımızda;

2. Writefull ile iki parçayı karşılaÅŸtırabilirsiniz. ÖrneÄŸin; “growing concern” mü yoksa “increasing concern” olarak mı kullanılır. Writefull’da ÅŸu ÅŸekilde arama yapmalısınız.

growing concern vs increasing concern

3. Bazen bir kelime veya yapıdan sonra hangi adjective veya preposition geleceğini Writefull ile bulabilirsiniz. Kelimeyi girip altçizgi (_) veya yıldız işareti (*) girerek arama yapabilirsiniz.

Mesela “studies have” kelimelerinden sonra hangi kelimeyi tercih etmeliyim görmek isterseniz, Writefull‘da ÅŸu ÅŸekilde bir arama yaparak karar verebilirsiniz.

studies have _ that 

4. İkili bir kelimede başka hangi kelimeyi kullanabileceğini görmek için o kelimeyi iki yıldız işareti arasına almalısınız. Örneğin;

a fascinating book kelimelerinden fascinating yerine kullanılabilecek kelimeyi öğrenmek için şu şekilde Writefull ile şu şekilde arama yapmalısnız.

a *fascinating* book

Sonuçlar ise aşağıdaki gibi gösteriliyor.

4. Ä°ngilizce kelimenin Ä°ngilizce anlamını Writefull ile bulabilirsiniz. “broach” kelimesinin anlamını görmek için ÅŸu ÅŸekilde arama yapmalısınız.

/define broach

5. Writefull kullanarak bir dilden İngilizceye çeviri yapabilirsiniz. (Writefull Google Translate kullanıyor.) Çevirmek istediğiniz cümleyi şu şekilde girmelisiniz.

/translate tr iyi akÅŸamlar

6.  Bir İngilizce kelimenin nasıl söylenildiğini ( pronounce) öğrenmek için şu şekilde arama yapmalısınız.

/say welcome

Writefull internet tarayıcınızda eklenti olarak kullanabilceğiniz gibi, Word, Outlook vb. programlarda da kullanabilirsiniz.

Writefull Chrome Eklenti [Ä°ndir]

Windows, MACOS ve Linux kullanımı için programları Writefull ana sayfasından indirebilirsiniz. Writefull internet sitesi…

Writefull yapanların eline koluna saÄŸlık….Acaba Ösym YDS, LYS Ä°ngilizce sınav şıklarını da verir mi?

Comments are closed.